Gwent: The Witcher Card Game může podporovat cross-play mezi PS4 a Xboxem One
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Gwent: The Witcher Card Game může podporovat cross-play mezi PS4 a Xboxem One

Gwent: The Witcher Card Game může podporovat cross-play mezi PS4 a Xboxem One

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Tvůrci už mají přichystané vše potřebné a jen čekají na zelenou od Sony.

Reklama

Jak víme už od E3, Gwent: The Witcher Card Game, tedy samostatná hra gwintu známého ze Zaklínače 3, bude podporovat cross-play mezi PC a Xboxem One. PC hráči tedy mohou hrát karty s majiteli Xboxu One a naopak. A nyní víme, že by se do party měl dříve či později přidat i PlayStation 4.

„Doufáme, že Rocket League pročistí cestu,” řekl šéf studia CD Projekt RED Marcin Iwinski pro server IGN. „Chystaný Gwent: The Witcher Card Game odstartuje později v tomto roce uzavřenou betou na PC a Xbox One a Microsoft už potvrdil, že možnost cross-play nebude jen mezi PC a Xboxem One, ale také mezi dalšími konzolemi, pokud to [jejich tvůrci] umožní. Navíc už máme přichystané technické řešení pro PS4 a chtěli bychom platformu Sony začlenit do cross-play, jakmile začne otevřená beta. Vše, co potřebujeme, je zelená od Sony.”

Jinými slovy vývojáři Gwentu potřebují na uvedení možnosti hrát napříč PC, Xboxem One a PS4 jen povolení od Sony. Poté už by mohli hrát PC hráči s majiteli PS4, majitelé PS4 s hráči na PC a Xboxu One a tak dále.

Zmíněný hit Rocket League má být vůbec první hrou, která něco takového umožní. Jeho tvůrci nedávno prohlásili, že zprovoznění cross-play napříč PS4 a Xbox One je jen otázka několika hodin. Lidé ze Sony zase v minulosti řekli, že jsou otevřeni partnerství s Microsoftem pokud jde o možnosti cross-play, ale od té doby jsme se nedočkali žádných dalších detailů. Takže zatím tu máme hry umožňující hraní napříč PC a PS4 a hraní napříč PC a Xboxem One, ale ne napříč PS4 a Xboxem One.

Snad se to brzy změní a betu Gwentu si budou moci zahrát všichni se všemi bez ohledu na to, jakou platformu využívají. Stále nicméně platí, že uzavřená beta bude nejdřív k dispozici jen pro PC a Xbox One a PS4 se přidá později.

Více o Gwent: The Witcher Card Game se dozvíte třeba z našeho nedávného rozhovoru s jedním z tvůrců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama