Hasbro propouští přes tisíc lidí, stranou nezůstali Wizards of the Coast
Novinka Hasbro propouští přes tisíc lidí, stranou nezůstali Wizards of the Coast

Hasbro propouští přes tisíc lidí, stranou nezůstali Wizards of the Coast

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Míru dopadu na videohry neznáme.

Reklama

Hasbro oznámilo propuštění téměř 1100 zaměstnanců. Výpovědi neminuly ani dceřinou společnost Wizards of the Coast známou pro stolní hry Dungeons & Dragons nebo Magic the Gathering. V posledních letech vydavatel hojně investuje i do interního vývoje videoher, který teď ale možná stihla další rána.

Míru, jakou se propouštění podepsalo na studiích Wizards of the Coast, neznáme. Už na začátku roku ale společnost ukončila vývoj pěti herních projektů (pravděpodobně hlavně externích) a později propustila 800 lidí z různých částí společnosti.

Wizards of the Coast vlastní šestici videoherních studiích, za všechny jmenujme tým Invoke Studios, který má na svědomí nepříliš chválený titul Dungeons & Dragons: Dark Alliance a pracuje na další hře s licencí D&D nebo Skeleton Key a Archetype Entertainment. Oba týmy vedou veteráni BioWare, poslední jmenovaný nedávno oznámil svoje sci-fi RPG Exodus.

„Překážky na trhu se ukázaly být silnější a trvalejší, než jsme čekali. Ačkoli věříme v budoucnost společnosti Hasbro, současné prostředí vyžaduje, abychom učinili další kroky, i když tato rozhodnutí patří k těm nejtěžším, která musíme dělat,“ vysvětluje Hasbro. Finanční situace mu nepřeje navzdory tomu, že ve třetím čtvrtletí zaznamenalo jako majitel licence Baldur's Gate 40% meziroční nárůst tržeb ve videoherním segmentu.

Hasbro propouští přes tisíc lidí, stranou nezůstali Wizards of the Coast
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama