Hellblade od Ninja Theory nakonec i pro PC
Novinka Hellblade od Ninja Theory nakonec i pro PC

Hellblade od Ninja Theory nakonec i pro PC

Michal Burian

Michal Burian

22

Pochlubí se podporou 4K a moddingu.

Reklama

Připravovaná bojovka Hellblade od Ninja Theory byla v létě na Gamescomu oznámena pro PlayStation 4. Pokud vás mrzelo, že se nepodívá na PC, tak již nemusí. Tvůrčí celek totiž překvapil a prozradil, že jejich third-person hack-and-slash akce Hellblade dorazí i na počítače.

Po DmC a Enslaved se tak PC hráči budou moci vydat do dalšího světa od Ninja Theory. PC verzi odhalil exkluzivně magazín PC Gamer, který se dozvěděl, že bude podporovat 4K rozlišení a modding.

„PC nám nabízí svobodu, kterou jsme dříve neměli,“ řekl Tameem Antoniades z Ninja Theory. „Chceme se dostat do bodu, kdy budeme moci hráče a fanoušky inspirovat a dovolit jim vytvářet hodnoty.“

Původně se přitom myslelo, že Hellblade bude nějakou dobu exkluzivně pro PS4, alespoň to tak vyznělo z tiskové konference Sony na Gamescomu 2014, kde hra byla prezentovaná jako časově exkluzivní pro PS4.

Hellblade se zaměří na ninja-class melee hratelnost, silné postavy a jedinečný umělecký styl. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o duchovního nástupce Heavenly Sword, to je ale chyba. S Heavenly Sword nemá hra nic společného, tedy krom neustálé akce se všelijakými komby. Hellblade se nebude odehrávat v otevřeném světě a dokonce nebude mít ani multiplayer.

Jinak bude velký důraz kladen na atmosféru, která bude vážná a půjde ve společných kolejích s příběhem. Hra nebude mít žádné společníky, což znamená, že bude bez kooperace. Místo toho se chtějí vývojáři zaměřit na hluboký a bohatý příběh se spoustou různých postav. O čem příběh vlastně bude? O hlavní hrdince Senua a její cestě do pekla.

Vývoj Hellblade je ale teprve na začátku dlouhé cesty, na titulu se pracuje zhruba osm měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama