Hellblade překonalo očekávání studia Ninja Theory
Novinka Hellblade překonalo očekávání studia Ninja Theory

Hellblade překonalo očekávání studia Ninja Theory

Michal Burian

Michal Burian

7

Psychologický thriller se prodává lépe, než vývojáři očekávali.

Reklama

V srpnu letošního roku od nezávislého studia Ninja Theory vyšla netradiční psychologická hra Hellblade: Senua’s Sacrifice, která nás ponořila do šíleného příběhu keltské válečnice jménem Senua s cílem vyvést hlavní hrdinku z duševního pekla. Vývojáři nejednou zabrnkali na nervy hráčů a snažili se je hned v úvodu hry vystrašit s upozorněním, že pokud hrdinka Senua bude hodně umírat, přijdeme o uložené pozice a budeme muset začít hezky od začátku. Nic takého se ale nestalo.

Titul Hellblade: Senua’s Sacrifice se nám v redakci hodně líbil a kolega Denis Rus neváhal dát 8/10 za poutavý příběh zaměřený na ve hrách nepříliš probádané téma, vynikající atmosféru, vizuální stránku a zvukový podkres. Na druhou stranu hra měla utahané souboje, chyběla větší variabilita hádanek a spousta lokací si byla dost podobných.

Hellblade zaujmul nejen novináře, ale také hráče. Dokonce takovým způsobem, který ani v Ninja Theory neočekávali. Kreativní ředitel Tameem Antoniades si v rozhovoru pro VentureBeat prodeje pochvaloval a nechal se slyšet, že buď je již vývoj zaplacen nebo bude zaplacen v nejbližší době. To pro Ninja Theory znamená spoustu peněz, jelikož Hellblade vydali s vlastní pomocí a vlastní práva na značku. Tím pádem nemusejí dávat žádná procenta vydavatelství.

Antoniades ještě prozradil, že měli nejprve strach. Strach z přijetí. Ve studiu byli připraveni na scénář, že Hellblade bude pro spoustu hráčů velmi kontroverzní a vzniknou kvůli tomu dohady. O to byli více překvapeni, když diskuze kolem hry byla velmi zralá a hráči si příběh keltské válečnice pochvalovali.

Co myslíte, dočkáme se dalšího dílu, nebo něčeho podobného od Ninja Theory? Dle mého je to dost možné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama