Herecké odbory se nedohodly s herními společnostmi
Novinka Herecké odbory se nedohodly s herními společnostmi

Herecké odbory se nedohodly s herními společnostmi

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4

Autorizovaly případnou stávku.

Reklama

Zatímco stávka hollywoodských scenáristů končí, ta herecká se může rozrůst o herní průmysl. Americké herecké odbory SAG-AFTRA si hlasováním případnou stávku autorizovaly a zároveň potvrdily, že nedošlo k dohodě s herními společnostmi.

Aktuální smlouvu má podle odborů nahradit nová, která bude reflektovat jejich požadavky na zvýšení platů kvůli inflaci, právní ochranu před využitím AI nebo přítomnost mediků při natáčení. „K dohodě nedošlo a stávající dohoda zůstane v platnosti, dokud se strany definitivně nedohodnou,“ zní vyjádření odborů pro GamesIndustry.

„Po pěti kolech vyjednávání je naprosto jasné, že videoherní společnosti nejsou ochotny se smysluplně zapojit do řešení zásadních problémů,“ říká výkonný ředitel odborů Duncan Crabtree-Ireland o jednání se společnostmi jako Activision, Disney, Electronic Arts, Warner Bros. Games nebo Insomniac.

Stávku autorizovalo přes 98 % z bezmála 35 tisíc hlasujících členů SAG-AFTRA. Neznamená to sice, že se stávka videoherních herců uskuteční, ale k jejímu vyhlášení to odbory opravňuje, což vyvíjí tlak na společnosti. Filmoví herci stávkují v Americe už přes dva měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama