Historické Total War připravuje druhý tým studia Creative Assembly
Novinka Historické Total War připravuje druhý tým studia Creative Assembly

Historické Total War připravuje druhý tým studia Creative Assembly

Michal Burian

Michal Burian

12

Britské studio se snaží zmírnit kritiku, ke které došlo po oznámení Total War: Warhammer 2. Zvažují rozšíření pro starší Total War.

Reklama

V pátek došlo k oznámení druhého dílu fantasy strategie Total War: Warhammer, která je od samotného začátku plánována jako trilogie. S vydáním třetího dílu se všechny tři spojí a bude z nich jedna obrovská hra, podobně jako to udělal Blizzard u StarCraftu 2. Fanouškům se ale tento přístup moc nezamlouvá, spousta z nich svou nevoli dávala na internetu hlasitě najevo (téměř 12 tisíc palců dolů u oznamovacího traileru na YouTube).

Komunita se shodla, že Total War: Warhammer 2 přichází moc brzy po jedničce, původní hra vyšla v květnu loňského roku a pokračování bude následovat koncem toho letošního. Hráči si myslí, že by si vývojáři měli dát více záležet a svou pozornost v současné době směřovat do historie, aby vytvořili další historický díl ze série Total War.

Britské studio Creative Assembly dnes na stížnosti reagovalo blogovým příspěvkem. Zástupce tvůrčího celku připomněl, že mají dva samostatné týmy. Jeden pracuje na Total War: Warhammer, zatímco druhý dostal na starost nový díl, ve kterém se opět podíváme do historie. To není žádná novinka, už nějakou dobu víme, že v Creative Assembly je ve vývoji historické Total War. To nás zavede do období, které nebylo dosud prozkoumáno. Hráči na to ale při oznámení Total War: Warhammer 2 jaksi zapomněli.

Na historickém Total War pracují zkušení členové, kteří měli prsty ve hrách Rome 2 a Attila. Chtějí prozkoumat jiné historické období. Kvůli tomu s nimi spolupracuje historik. Ten dohlíží, aby vše bylo ve hře správně a vývojáři si nevymýšleli věci, které v té době nebyly nebo fungovaly odlišným způsobem. Tento díl si má zachovat důraz na design postav, který jsme mohli vidět v předešlých titulech Total War. Klíčové osobnosti z té doby jsou pro Creative Assembly velmi důležité, stejně tak zpracování samotného boje.

Pokud vás zajímá, jak je na tom v současné době vývoj tohoto historického Total War. Tak Creative Assembly mají vymyšlené vše potřebné, koncepty schválené a vývoj běží na plné obrátky.

„Produkce našeho dalšího hlavního historického dílu je na dobré cestě. Tým pracuje na všech oblastech hry. Návrh je uzavřen a začínáme vytvářet obsah,“ nechali se slyšet tvůrci na svém blogu.

Zajímavé také je, že kromě tohoto velkého titulu přemýšlejí v Creative Assembly nad dalším obsahem pro některé z předešlých historických dílů Total War. Konkrétně zvažují dodatečné balíčky/samostatná rozšíření. Tento obsah by zkrátil čekání na hlavní historický titul.

Z toho důvodu se špatně odhaduje možné datum vydání. Jisté je, že koncem letošního roku spatří světlo světa Total War: Warhammer 2. Lze tak očekávat, že historické Total War vyjde nejdříve v roce 2018. Letos by tak mohla dorazit nějaká expanze pro starší díl.

Do jakého historického období byste se rádi v novém Total War podívali?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama