Horor White Day: A Labyrinth Named School vám řekne, proč nezůstávat po zvonění ve škole
Novinka Horor White Day: A Labyrinth Named School vám řekne, proč nezůstávat po zvonění ve škole

Horor White Day: A Labyrinth Named School vám řekne, proč nezůstávat po zvonění ve škole

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Pojďte ochutnat jeden z klasických hororů!

Reklama

Kolem korejského hororu White Day: A Labyrinth Named School začíná být pomalu živo. Nebo mrtvo, podle toho, z jakého pohledu to berete. A že nevíte, o co jde? Tak to je správný čas vás seznámit s obyvateli školního komplexu, kteří se zde zjevují v době, kdy mají být všichni studenti doma.

White Day: A Labyrinth Named School není novou hrou, jak byste možná na první pohled řekli. Ale podle okolních screenshotů jde její stáří celkem odhadnout. Poprvé vyšla hra jako White Day už v roce 2001 a v roce 2009 se dostala v Jižní Koreji také na mobilní telefony. Prostředí bylo kompletně 3D, ale doprovázely ji 2D kresby. 3D remake vyšel na smartphony v roce 2015 a nyní se připravuje její další remake pro PC a PlayStation 4. Prostřednictvím Steamu si ji můžete celosvětově koupit už 22. srpna a PlayStation 4 verze se Evropa dočká 25. srpna.

Hlavním hrdinou klasického hororu, který v Koreji vyděsil velké množství hráčů, je Hui-min Lee. Ten nastupuje do nové školy, přechod je pro něj obzvláště těžký, protože ho sužují myšlenky plné násilných vražd a pomstychtivých duchů. U Hui-min Leea se objevily dva dny předtím, než se tento nejmladší student ze střední školy Yeondoo ocitne zavřený přes noc uvnitř budovy. A sám se ocitne tváří v tvář zlovolným duchům, kteří se prochází chodbami.

A přitom to všechno začalo dost nevinně. Hui-min se chtěl rychle dostat dovnitř a ven, jen aby schoval čokoládu ve skříňce spolužáka. Ale jakmile vstoupil dovnitř, zabouchl se za ním vchod a zablokoval mu cestu ven. Sám zde zůstal do noci s posedlými opatrovníky budovy, kteří chtějí načerpat jeho životní sílu. Může se ještě Hui-min dostat ze školy? Nebo je jeho osudem stát se dalším duchem strašícím v učebně střední školy Yeondoo?

Dlouho očekávaný remake je tak pomalu zpět, aby vyděsil novou generaci hráčů. Je přepracován úplně od podlahy a může se pochlubit zásadními upgrady a kompletními opravami.

Vrací se zpět klasický survival horor, ve kterém je vaše zdraví závislé na nalezených zdrojích a systému ukládání hry. Abyste přežili, musíte po sobě uklízet zanechané stopy a sám zůstat skryt. A jestli to pro vás bude stále procházka růžovou zahradou, bude stačit zvýšit obtížnost a zvýšit frekvence duchů a vašeho strachu.

Zároveň budete řešit hádanky, abyste odhalili příběhy o místních duších a našli sběratelské předměty. Také si musíte všímat detailů, protože se hodně věcí bude pokaždé měnit. Třeba zmizí visací zámky a umožní vám tak dostat se do dalších míst. Zároveň je celá hra závod s časem. Musíte jednat rychle, abyste porazili nejhroznějšího ducha školy... nebo skončíte velmi bolestivým koncem.

Nebudete v tom ale sami. Potkáte se i se spolužáky a navzájem si musíte pomáhat a budovat s nimi pomocí množství dialogů vztahy. I tak na vás čeká devět různých konců. Nikdy tak nebudete vědět, kdo přežije a kdo zemře. Jenom vaše jednání určí osud vašich spolužáků.

Hra bude na výběr nabízet také angličtinu, francouzštinu, němčinu, italštinu, španělštinu nebo ruštinu a počítat můžete také s PS4 trofejemi a úspěchy na Steamu.

Teď si ještě představíme právě dvojici spolužaček. První je So-Young Han (v japonské verzi hry Shizuku Shinomiya). Jde o dívku, která se Hee-minovi hodně líbí a také je to nejpopulárnější dívka ve škole. Hee-min Lee najde náhodou její deník na lavičce a rozhodne se jí ho v noci vrátit.

Sung-A Kim je další ze studentů uvězněných v noci uvnitř školní budovy. Je to velmi jistá a otevřená dívka, která žárlí na pozornost, věnovanou všemi pouze So-Young Han.

So-Young Han

Sung-A Kim

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama