Novinka Hororový titul Negative Atmosphere potěší fanoušky Dead Space

Hororový titul Negative Atmosphere potěší fanoušky Dead Space

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Podívejte se na novou ukázku.

Reklama

V průběhu července došlo k oznámení remaku prvního Dead Space. Fanoušci série se však nemusí upínat pouze k tomuto projektu. Neméně zajímavě působí titul Negative Atmosphere, o kterém jsme poprvé psali už v roce 2019. Od té doby ale vývojáři žádnou větší ukázku či aktualizaci nezveřejnili.

Nyní na sebe hra po více než dvou letech upozorňuje novým gameplay trailerem a vývojářským deníčkem. V porovnání se starou ukázkou je jasně patrný výrazný pokrok v technické kvalitě. Za vývojem Negative Atmosphere stojí nezávislé britské studio Sunscorched složené z pouze patnácti vývojářů.

Hra přitom nijak neskrývá zjevnou inspiraci sérií Dead Space. Půjde o sci-fi survival horor z pohledu třetí osoby, jenž vás v kůži Samuela Edwardse vezme na palubu vesmírné lodi TRH Rusanov. Příběh se zabývá záhadnou epidemií, která mění vaše kolegy z posádky v nebezpečná monstra. Při soubojích proto jistě oceníte speciální oblek prezentovaný ve druhé půlce ukázky.

Vývojáři chtějí vytvořit hru s tísnivou, intenzivní a vtahující atmosférou. Hra se má rovněž zabývat tématem duševního zdraví. Vše má být navíc hráčům servírováno v drsné a realistické podobě. Negative Atmosphere by dále mělo nabídnout různé volby, které budou mít vliv na duševní stav ústředního protagonisty. Hratelnost bude tvořit průzkum vesmírného plavidla a souboje s monstry i roboty.

Vydání je v dosud neupřesněném termínu v plánu pro PC. Kartu hry již nyní najdete na Steamu. Autoři by však v budoucnu rádi titul přivedli i na konzole. Další informace můžete načerpat třeba na oficiální stránce studia. Samotný vývoj hry můžete finančně podpořit skrze Patreon.

Zaujalo vás Negative Atmosphere?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama