Temná ukázka ze sci-fi hororu Negative Atmosphere, který se inspiroval u Dead Space
Novinka Temná ukázka ze sci-fi hororu Negative Atmosphere, který se inspiroval u Dead Space

Temná ukázka ze sci-fi hororu Negative Atmosphere, který se inspiroval u Dead Space

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy Windows PC

Původně projekt jednoho člověka.

Reklama

Calvin Parsons je fanoušek Dead Space a dost ho mrzelo, že společnost Electronic Arts zavřela studio Visceral Games a tím s největší pravděpodobností pohřbila i tuhle hororovou sérii. Možná byl Calvin chvilku smutný, ale pak se postil do práce a začal vytvářet vlastní sci-fi horor pojmenovaný Negative Atmosphere. Pracuje na něm již několik měsíců a ukázka níže je výsledkem pětiměsíční práce. Teď se k němu připojilo dalších 22 lidí, aby společně mohli Negative Atmosphere vytvořit.

Negative Atmosphere se odehrává ve vesmíru. Singleplayerový příběh se soustředí na devětačtyřicetiletého bývalého zdravotníka Samuela Edwardse, který musí na nákladní vesmírné lodi TRH Rusanov bojovat se záhadnou nemocí. Ta způsobila, že všichni roboti a personál zmutovali v ohavná stvoření. Hráč musí utéct, bojovat proti svým bývalým členům posádky a hlavně přežít.

„Budete mít omezené množství munice. Připravuji dynamické a náhodné události v jednotlivých úrovních, široký sortiment zbraní pro boj na blízko i na dálku, drony a roboty, které lze hacknout, neinvazivní stealth systém, pohyb v nulové gravitaci, holografické uživatelské rozhraní s monitorem srdečního tepu nebo dynamický systém poškození s vizuální změnou vaší postavy (krevní skvrny, jizvy, otevřené rány...),“ netají své velké ambice Parsons.

Pokud se vám projekt jednoho člověka líbí, podívejte se na Patreon.com, kde ho můžete podpořit.

Vraťme se ještě k Dead Space, první díl měl dobrou atmosféru a byl správně hororový, ale bohužel se neprodával podle představ EA. U druhého a třetího dílu došlo ke změnám a u toho posledního jich bylo více, což fanoušci původní tvorby moc dobře nenesli, včetně kooperace a většího důrazu na akční složku. Calvin Parsons se vrací zejména k prvnímu Dead Space.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama