Hráči chtějí lepší hry na Xbox Gold. Microsoft jim chce vyhovět
Xbox 360 Novinka Hráči chtějí lepší hry na Xbox Gold. Microsoft jim chce vyhovět

Hráči chtějí lepší hry na Xbox Gold. Microsoft jim chce vyhovět

Michal Burian

Michal Burian

22

Brzy by měl být navíc spuštěn program pro Xbox One. Dotáhne se Microsoft na konkurenční PlayStation Plus?

Reklama

Program Games with Gold v současné době nabízí měsíčně dvě hry zdarma předplatitelům zlatého členství pro konzole Xbox 360. Časem chce Microsoft rozšířit nabídku i pro Xbox One a především pro X360 hráče nabízet lepší hry, aby vyhověl jejich požadavkům. V komentářích a na fórech si často můžete přečíst, že lidé srovnávají Games with Gold s konkurenční nabídkou PlayStation Plus, která podle mnohých nabízí kvalitnější a novější hry a zejména funguje i na PS4.

To chce Microsoft změnit a postupem času přidat do programu novější a kvalitnější hry a třeba jich měsíčně nabízet víc. Pro srovnání, na PS+ bylo Metro: Last Light, BioShock Infinit, Brothers: A Tale of Two Sons, Tomb Raider, Mafia 2, Assassins Creed 3 a další zajímavé hry, zatímco v rámci Goldu šlo o Dead Island, Toy Soldiers, Sleeping Dogs, Gears of War nebo Lara Croft and the Guardian of Light.

Celkově se ale podle slov Phila Spencera brání srovnáváním s konkurenčním PlayStation Plus. Už jen z toho důvodu, že hry z programu Games with Gold budete mít po stažení k dispozici kdykoliv, dokonce i když už nemáme Gold účet. To u Sony musíte mít pro hraní PS+ předplacené. Právě tohle hraje důležitou roli při výběru her. Microsoft tímto způsobem přichází o příjem. Změní svou strategii a bude vyžadovat Gold účet pro hraní stažených her z Games with Gold?

"Každý měsíc mluvím s týmem, který je zodpovědný za program Games with Gold, a snažím se aktivněji podílet na výběru her, které budeme nabízet zdarma ke stažení," řekl Spencer v rozhovoru pro Polygon. Brzy máme vidět první náznaky, jak chce Microsoft, aby Games with Gold v budoucnu fungovat, respektive jaké bude nabízet hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama