Hráči začali bojkotovat hru FIFA 18 a chtějí po EA změny
FIFA 18 Novinka Hráči začali bojkotovat hru FIFA 18 a chtějí po EA změny

Hráči začali bojkotovat hru FIFA 18 a chtějí po EA změny

Michal Burian

Michal Burian

41

Za 72 hodin se podařilo získat 27 tisíc podpisů. Jakých změn chce komunita dosáhnout?

Reklama

Na listopad 2017 nebude společnost Electronic Arts radostně vzpomínat. Vedení této vydavatelské firmy musí v současné době řešit nejen kritiku hráčů k mikrotransakcím ve Star Wars: Battlefront 2 a Need for Speed: Payback, ale nově také bojkot hry FIFA 18. Fanoušci chtějí organizovaným bojkotem přinutit EA ke změnám. Vadí jim totiž systém odemykání speciálních balíčků v režimu FUT.

Hráči této sportovní hry si nejspíš řekli, že po Star Wars: Battlefront 2 a NFS: Payback je čas, aby se EA nad svým počínáním zamyslela také v případě oblíbené fotbalové série. Pod iniciativou #FixFIFA se na Twitteru sdružuje komunita a vyzývá další fanoušky k bojkotu Black Friday u FIFA 18 - aby si nekupovali FUT Points do doby, než dojde k nápravě. K jaké nápravě?

-> Mohlo by vás zajímat: Politici z Belgie a Havaje se snaží zakázat loot boxy ve hrách. Přirovnávají je k hazardu

Mezi hlavní problémy mají patřit změny po říjnovém patchi, který „téměř dokonalou” FIFA 18 z nějakého důvodu vrátil ke stylu a tempu FIFA 17 a udělal ze hry „FIFA 17.2”. Zmiňovány jsou víkendové ligy, které byly nejlepším způsobem pro vydělání odměn, ale v současné době vyžadují časovou investici, která je podle fanoušků psychicky a fyzicky nezdravá. EA Sports má po hráčích vyžadovat, aby během víkendové ligy odehráli 40 zápasů, což znamená přes 13 hodin hraní. K tomu si máme přičíst ještě vedení týmu a přípravy před zápasem.

Druhý problém souvisí s balíčky karet, kdy jeden hráč za pár dolarů může získat nejlepšího fotbalistu, zatímco jiní utratí tisíce dolarů a nezískají ho.

Společně s iniciativou #FixFIFA byla založena i online petice, které se podařilo za 72 hodin získat 27 tisíc podpisů.

Zdroj: Gamesindustry.biz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama