Hráli jsme FIFU 11
Speciály FIFA 11 Článek Hráli jsme FIFU 11

Hráli jsme FIFU 11

Redakce

Redakce

6

Jako jedni z mála šťastlivců jsme měli unikátní příležitost vidět alpha verzi chystaného pokračování fotbalového simulátoru FIFA 11, které tentokrát razí cestu next-genu i na PC!

Reklama

Za pár posledních let jsme si odnášeli poněkud nemastné a neslané prožitky z vývoje předchozích dílů, a proto nás velice příjemně prezentace nového fotbálku FIFA 11 potěšila. I když jednotlivé celky byly rozděleny na konzolovou a PC verzi hry - jedna ze základních informací byla ta, že na všech platformách budeme mít prakticky ten samý fotbal. Konečně! Jediné rozdíly se týkají lepšího grafického zpracování (samozřejmě s odpovídajícími nároky) na verzi pro počítače.

Velice příjemnou inovací je větší starost o povahu hráčů. Pokud sledujete charismatické projevy fotbalistů v reálném životě, je dost pravděpodobné, že i v nové verzi FIFY se budou chovat stejně. Pro příklad: viděli jsme, jak hráč dal gól, a poté provedl perfektní skluz po trávě a při tom se modlil - jistě, že nejde o nic převratného a podobných oslav jsme si v minulých dílech série užili až až - tentokrát je to ale mnohem dynamičtější a různorodější. Ještě větší podívaná byla, když se k modlení jeden z jeho spoluhráčů přidal. Pokud si ale budete tvořit vlastní hráče ve svém mužstvu, nemusíte se bát, že budete ochuzeni. Součástí tvorby je totiž i přes 60 povahových rysů, které toto chování na hřišti upřesňují. Nejde totiž jen o oslavy, ale zároveň i o funkci Personality+, která hlídá a rozlišuje dobré hráče od těch špatných.

Změny také nastaly v samotném hraní. Arkádový styl mačkání jednoho tlačítka pro jasnou a přímou přihrávku z předchozích dílů FIFY je pryč. Byl nahrazen více realistickým pocitem právě za pomoci statistik Personality+. Díky nové fyzice, která bere v potaz rychlost hráče, sílu kopu a osobní statistiky fotbalistů v jednom momentu, je nyní mnohem těžší udělat i obyčejný centr. A u brány nastává další posun k realitě, protože brankáři zde začínají hrát opravdu důležitou roli. Pokud vám tedy kopou penalty, můžete se těšit na těžké rozhodnutí, na kterou stranu ten míč asi poletí.

I když verze hry, kterou jsme měli možnost hrát byla pouze ve vývojovém stádiu, už nyní je znát, že si dali na FIFĚ 11 vývojáři z EA záležet. Můžeme být rádi za pořádnou PC verzi. Ostatně, přesvědčit se o všem budete moci sami - a to již 1. října tohoto roku. Lákadlem mohou být i nové komunitní funkce včetně vytváření vlastních záběrů ze hry a následného sdílení na internetu.

Omlouváme se, ale gameplay záběry z hraní FIFY 11 podléhají embargu.

Děkujeme Fiolovi za postřehy z prezentace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama