Hunted: The Demon's Forge – když dva dělají totéž
Preview Článek Hunted: The Demon's Forge – když dva dělají totéž

Hunted: The Demon's Forge – když dva dělají totéž

Michal Maliarov

Michal Maliarov

7

Zřídkakdy se nám poštěstí narazit na kooperativní fantasy RPG, které by šlo hrát i na rozdělené obrazovce. Vypadá to ale, že Hunted bude přesně ten případ.

Reklama

Hrát s kamarádem dobrodružství je určitě osobní zážitek, který se nedá srovnávat s žádným singleplayerovým příběhem. O to víc nás tak těší hra, jejíž herní mechanizmy se kompletně točí kolem multiplayeru, přesněji kolem kooperačního multiplayeru. Hunted na tom staví jak hádanky, tak souboje a pokud náhodou nenarazíte na druhou spřízněnou duši, bez problémů se parťáka ujme umělá inteligence. Ale to přece není ono, že?

Chlap nebo ženská?

Hunted jde nejlépe popsat jako kombinace kooperačního RPG a akční adventury z pohledu třetí osoby. A to s elementy střílečky, v závislosti na tom, za koho hrajete. Příběh je veskrze jednoduchý a plně podporuje základní myšlenku hry – kooperační řezanici. Popisuje cestu dvou vojáků – nařachaného mariňáka Caddoca a něžné a přitom smrtící elfky E´lary. Záleží tedy na vašem osobním přístupu ke hře. Pokud rádi drtíte tlačítka a máváte obrovskými kladivy, vyberete si Caddoca. Pokud naopak preferujete taktičtější styl a ostřelování lukem z dálky, volba padá na E´laru.

Dobrým nápadem je zahrnutí vypotřebovatelných zbraní i nedostatku nábojů (šípů), což hráče nutí k přemýšlení a více strategickému postupu. Po cestě narazíte na nové zbraně i vybavení, věci jako lékárničky a další maličkosti ale donekonečna sbírat nemůžete. Inventář jako takový totiž ve hře abstinuje a pokud se vám něco zalíbí, tak si to prostě vemte, protože pak už možná šanci mít nebudete. Svého zraněného parťáka můžete oživovat, ale opět tu platí pozornost při vyhlížení lékárniček a elixírů, protože si jich moc do kapsy nestrčíte.

Tak už pojď, brzdí mě obrazovka

Ne ne. Časy, kdy jste museli bezpodmínečně čekat na kamarády, než se uráčí vás následovat, jsou v nenávratnu. V Hunted si můžete pobíhat po úrovních dosti libovolně a nemusíte vyloženě čekat na kamaráda, aby stepoval po vašem boku. Ano, je to důležité v případě výpomoci při zranění a také veškeré hádanky a puzzle jsou stavěny pro spolupráci dvou postav, pokud ale musíte nutně někam odběhnout, nikdo vám v tom nebrání. A pokud se náhodou ztratíte, stiskem analogové páčky vám levitující světýlko ukáže cestu dál.

Je také jasné, že Caddoc bude téměř vždy působit jako beranidlo a lákat na sebe pozornost davů nestvůr, protože nejen více vydrží, ale svým obrovským kladivem dokáže nadělat nablízko pořádnou paseku. Naopak E´lara ostřeluje zdálky a je více zranitelná, tudíž se hráč musí své postavě přizpůsobit.

Neměli bychom být ochuzeni ani z hlediska audiovizuálu, o který se postará nestárnoucí Unreal Engine třetí generace. Je to zkrátka vidět na každém pixelu a po krásách Bulletstormu mu to vůbec nemáme za zlé. Příjemné také je, že se této akce dočkáme i na PC.

Konečně pořádná spolupráce?

Hunted: Demon's Forge zatím vypadá jako slibné odreagování s kamarádem v brutálním fantasy světě. Takový her totiž moc není a díky tomu, že to kromě PS3 a Xboxu360 vychází i na PC o to máme o to větší zájem. Uvidíme v červnu, kdy by měl titul vyjít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama