HW nároky Wolfenstein 2: The New Colossus mohou nepříjemně překvapit
Novinka HW nároky Wolfenstein 2: The New Colossus mohou nepříjemně překvapit

HW nároky Wolfenstein 2: The New Colossus mohou nepříjemně překvapit

Martin Cvrček

Martin Cvrček

80

Obzvlášť ty minimální, které dalece převyšují dnešní standard. K dispozici jsou také podrobnosti o grafickém nastavení PC verze.

Reklama

Společnost Bethesda si zvykla u svých her vydávat HW požadavky PC verze až na poslední chvíli. Nejinak je tomu i v případě očekávané střílečky Wolfenstein 2: The New Colossus, která vychází tento pátek. Server PC Gamer zveřejnil rozsáhlou zprávu, která zahrnuje nejen HW požadavky, ale i detaily o grafickém nastavení PC verze.

HW nároky se mohou ukázat jako velmi nepříjemné překvapení hlavně pro ty, kteří hrají se starším hardwarem. Dnes bývá zvykem mít v minimálních požadavcích průměrný procesor i5 od Intelu a grafikou kartu s pamětí 2GB (v případě Nvidie to nejčastěji bývá GTX 660). Nový Wolfenstein jde ale mnohem dál, přičemž nejvíce zarážejícím požadavkem je grafická karta s pamětí 4GB. Doporučené požadavky jsou oproti tomu vcelku standardní. Posuďte sami.

Minimální požadavky (720p a 60fps při nízkém nastavení)

CPU: Intel Core i7-3770/AMD FX-8350 nebo lepší GPU: Nvidia GTX 770 4GB/AMD Radeon R9 290 4GB nebo lepší RAM: 8GB OS: Win7, 8.1 nebo 10 (64-Bit) Místo na disku: 55GB

Doporučené požadavky (1080p a 60fps při vysokém nastavení)

CPU: Intel Core i7-4770/AMD FX-9370 nebo lepší GPU: Nvidia GTX 1060 6GB/AMD Radeon RX 470 4GB nebo lepší RAM: 16GB OS: Win7, 8.1 nebo 10 64-Bit Místo na disku: 55GB

Nezbývá než doufat, že jsou nároky přestřelené nebo prostě nepřesné, což je poslední dobou čím dál častější jev. V grafickém nastavení hry každopádně najdeme následující možnosti (protože Wolfenstein 2: The New Colossus nemá českou lokalizaci, možnosti taktéž necháváme v angličtině):

Lights Shadows Directional Occlusion Reflections Decals Motion Blur Image Streaming Volumetric Quality Decal Filtering Deferred Rendering Chromatic Aberration Depth of Field Resolution Scaling

Samozřejmě nebude chybět ani nastavení anti-aliasingu, zahrnující třeba možnosti TAA, FXAA, SMAA a TSSAA, dále režimy pro barvoslepé, plná podpora API Vulkan, posuvník horizontálního zorného pole (FOV) nebo zcela odemčená frekvence snímků za sekundu.

Tvůrci také slibují, že se už nesetkáme s tak viditelným doskakováním textur. Verze enginu id Tech 6, kterou v MachineGames používají, prý již není tak moc závislá na megatexturách, které způsobovaly problémy už od dob Rage a prvních krůčků enginu id Tech 5. Tvůrci tedy mají větší kontrolu nad streamováním textur. Na něj stále dochází, ale při mnohem menším riziku viditelných nedostatků.

Bohužel se musíme rozloučit s podporou moddingu, nicméně vývojáři by modding rádi podporovali a do budoucna by k tomu chtěli mít příležitost. Na základě tohoto vyjádření se zdá, že Wolfenstein 2 a modding opravdu nepůjde dohromady, ale budoucí projekty MachineGames by na tom už mohly být jinak.

Wolfenstein 2: The New Colossus předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk. Jako bonus dostanete steelbook a tematické podtácky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama