Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure
Novinka Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure

Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure

Michal Jonáš

Michal Jonáš

8
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox 360

Veverčák Scrat v nové plošinovce už zase honí žaluda.

Reklama

Poslední film z pásma animovaných pohádek Ice Age (u nás jako Doba ledová) byl promítán před třemi lety, přičemž ho doprovodila mobilní hříčka Ice Age: Arctic Blast. Takže vydání celkem deváté videohry ze světa Ice Age (tou první byla mobilní Ice Age z roku 2002) Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure nedává smysl. Jenže drahou licenci si zakoupilo Bandai Namco a tak ji musí přece nějak rentovat, ne?

Proto dnes znovu vylezl veverčák Scrat do hrozné kosy, aby opět bojoval o svůj žalud. Někde je žalud asi sprosté slovo, takže mu raději říkají oříšek... Ale podle všeho je to jeho oblíbený žalud, ne? Zápletka zbrusu nové a veselé plošinovky určené pro děti od 7 let je zcela prostá: nešťastnou náhodou (jinak to ani v Ice Age nejde) je Scratův žalud lapen v chrámu nějaké starobylé civilizace a aby se jeho dveře znovu otevřely, veverčák musí najít klíče v podobě krystalových oříšků.

 

Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure

 

Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure je tak klasická hopsačka ve 3D světě doby ledové, jehož úrovně byly vymodelovány podle těch filmových. Na svém putování musí veverčák bojovat se zlými piraňami, krysami, vlky či dinosaury, přičemž hra nabízí kvarteto rozlehlých a částečně otevřených lokací. Hra vyšla na PC, PS4, X1 a Switch jak v digitální, tak i v krabicové podobě (ta mimo PC).

Hra sice na první pohled nevypadá nijak revolučně (pohledná ale je), nicméně je pravdou, že ji nevytvářeli žádní nazdárci, nýbrž velezkušení fachmani na plošinovky všeho druhu, anglické studio Just Add Water. Ti pro Oddworld Inhabitants vytvářeli tři poslední díly ságy Oddworld, byť si svoji dříve tak dobrou pověst v posledních letech pokazili podivným simulátorem toustového skrojku I am Bread a spoluprací na propadáku Micro Machines World Series.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=05O2oUh7xeA[/embed]

 

Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure si lze zakoupit na Steamu za 39,99 EUR (cca 1020,-), případně levněji v krabičkách pro PS4, X1 a Switch z Xzone za 999,-.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama