Total War: Warhammer 3 Novinka Immortal Empires vám do Total War: Warhammer 3 přinese fantastickou porci obsahu

Immortal Empires vám do Total War: Warhammer 3 přinese fantastickou porci obsahu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy Windows PC

Vedle nového tažení do hry míří také update 2.0.

Reklama

Série Total War dlouhodobě expanduje. Žádný svět nebyl dostatečně velký na to, aby byl získán silou. Podle toho co jsem měl možnost v minulých týdnech vidět, Total War: Warhammer 3 - Immortal Empires tuto situaci trošku mění, protože přináší natolik rozsáhlé území, že ho není vůbec snadné efektivně získat. Je zde totiž tolik silných hráčů, že udržet se na slunci stojí mnoho sil. V podstatě každé tažení představuje jedinečný zážitek. Jednou je úspěch na straně Řádu, jindy zase Chaosu, či Destrukce. Vývoj se však nikdy neubírá stejným směrem jako v předchozí kampani, takže nelze sázet na totožné karty.

Jistý vliv na něj však má bezesporu to, jak se daří vám a na koho vaše rasa upřela plně svou pozornost, protože když se zaměříte za trpaslíky na likvidaci skřetů, automaticky dostávají prostor skaveni, nebo upíří horda, která následně rychleji pohltí Říši. Celkově je to zpočátku hodně velká lítačka, jelikož obrana hranic si žádá mnoho sil a nepřátel není nikdy u vašich vrat málo. Nejhůře na tom jsou v Total War: Warhammer 3 asi národy Starého světa, které nemají v této verzi mapy žádný prostor, jenž by jim kryl záda proti vpádům jejich nepřátel.

Značný problém pro většinu přítomných v Total War: Warhammer 3 - Immortal Empires představuje Chaos. Ten se změnil do formy národa, který ani tak neničí svět, jako spíše spojuje kmeny a následně s jejich pomocí jde do boje. Neříkám, že je to za něj snadné, ale když pomůžete svým vazalům přežít a získat dostatek sil, nic vám nebrání v tom se vrhnout v plné síle na svět smrtelníků, který je ve většině případů slušně pochroumaný od skřetů a skavenů. Dosti zásadní je podle mého příchod čtveřice nových šampionů a kompletní přepracování některých mechanik, které z této frakce dělá hráče schopného zabrat celý svět.

Každý z nováčků přicházejících do Total War: Warhammer 3 v rámci nového DLC je zasvěcený jednomu z bohů, díky čemuž jde do boje o zabrání světa s unikátními schopnostmi své démonické frakce. Válečníci Chaosu jakožto celek však nyní mají možnost evoluce jednotek. Ta v praxi funguje tak, že po získání určitého počtu zkušeností z obyčejných nájezdníků uděláte do zbroje zakuté válečníky temných sil. Když se i jim podaří v bitvách prokázat svou sílu, jde je transformovat do skupinky šampionů, jimž v boji není rovno. Pokud navíc máte vztah k jisté z temných sil a zasvětíte jí své snažení, automaticky pak můžete vylepšovat obyčejné vojáky v její zasvěcence se specifickými bonusy a statistikami.

Čelit Válečníků Chaosu musí v Total War: Warhammer 3 - Immortal Empires vedle Kisleva, u nějž je střet s temnotou samozřejmostí také Velká Kataj. Tu však minimálně za sebe považuji za frakci, pro níž obrana hranic a celkové udržení zpočátku obdrženého území není až takový problém. Má asi nejlepší podmínky jak pro defenzivu, tak i pro následnou ofenzivu proti různým rasám majícím tu smůlu, že s ní sousedí. Jediný problém pro ní teoreticky může představovat moře a nově přidané body, jimiž se dá během krátké chvíle dostat z jednoho konce mapy na druhý. Zatím jsem však neviděl AI je efektivně používat.

Agresivní byla však byla dostatečně, což jsem mohl zakusit především za rasy z Total War: Warhammer 2, z nichž jsem měl možnost během minulých týdnů vyzkoušet snad všechny. Největší vztah jsem si však nakonec vybudoval k obyvatelům pouště, pro něž byl každý tah možností, jak naverbovat jednotky a opět je vrhnout na všudypřítomné nepřátele nechápající principy dávno zapomenuté Nehekhary. Celkově se mi na Lustrii a Southlands líbila skutečnost, že to tam nyní opravdu žije. Přesun některých lordů z těchto lokací udělal místa plná krveprolévání, kde si nikdo není jist svou pozicí.

Jak sami vidíte Total War: Warhammer 3 - Immortal Empires je super tažením, kde se za žádnou rasu vyloženě nenudíte. Krom informací o něm tu pro vás máme také novinky o samotném updatu 2.0, na které se můžete podívat v přiloženém videu. To vám ukáže v chodu nové zástupce Válečníků Chaosu, čerstvé inovace a celkově všechny zásadní mechaniky, které už brzy do hry přistanou.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama