Indiana Jones Novinka Indiana Jones and the Great Circle se představuje, dorazí už letos

Indiana Jones and the Great Circle se představuje, dorazí už letos

Filip Svoboda

Filip Svoboda

21
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Nabídne mix akce a puzzlů.

Reklama

Potvrdily se v podstatě všechny spekulace o Indiana Jonesovi od MachineGames. Hra ponese název Indiana Jones and the Great Circle nabídne mix akce a puzzlů, pohled z první i třetí osoby a především vyjde už na konci letošního roku.

Gameplay ukázku doplnili vývojáři o řadu podrobností o hratelnosti i příběhu. Nejslavnější archeolog světa s tváří Harrisona Forda a hlasem Troye Bakera se vydá na další ze svých klasických dobrodružství, ve kterém se pokusí odhalit záhadu ukradeného artefaktu. Novinka je zasazena do roku 1937 mezi Dobyvatele ztracené archy a Poslední křížovou výpravu. Do cesty se Indymu samozřejmě postaví řada nepřátel, nacistů, jak už je zvykem, ale hrdina nebude ani tentokrát sám. V pátrání po dávných tajemstvích mu pomůže novinářka Gina Lombardi, která má být podle autorů klíčovou postavou.

Jak už naznačovaly spekulace, dočkáme se opravdu pohledu z první i třetí osoby. Nebudeme mezi nimi ovšem libovolně přepínat. Primárním pohledem bude first-person, postavu Indiany Jonese zahlédneme mimo cut-scény třeba při šplhání a dalších speciálních akcích.

Ve hře nebude chybět souboj, pro který jsou lidé z MachineGames tolik známí. V něm půjde využít revolver, zbraně zneškodněných vojáků nebo ikonický bič. Právě ten má být multifunkčním nástrojem sloužícím také k odlákávání nepřátel nebo překonávání fyzických překážek.

Ačkoli je souboj variantou, jak hrou procházet, vývojáři chtějí hráčům poskytnout různé možnosti, mezi které bude patřit i tichý postup a plížení. Výraznou roli pak v hratelnosti sehrají logické hádanky, které působí relativně komplexně a určitě nebudou hrát jen podpůrnou roli.

Indiana Jones and the Great Circle dorazí později v roce 2024 na PC a Xbox Series. Stejně jako další hry od Microsoftu zamíří v den vydání do předplatitelské služby Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama