Indie okénko: Catapult for Hire
Preview Článek Indie okénko: Catapult for Hire

Indie okénko: Catapult for Hire

Michal Burian

Michal Burian

2

Od nezávislých tvůrců ze studia indiePub k nám míří arkáda, kde budeme ovládat katapult. Má prý jít o nejlepší hru s katapultem na trhu.

Reklama

Hlavním hrdinou Catapult for Hire je rytíř Sir Knottingsforth, který ve středověkém fantasy světě zažívá těžké časy. Tajemný svět trápí hospodářský pokles, a tak se náš hrdina rozhodne jednat. Se svým katapultem se snaží dobít sousední království a získat tak nemalé bohatství pro svůj lid. Vše ale nejde podle plánu, Sir Knottingsforth se zaplete do potíží, z kterých ho budete muset dostat pomocí různých úkolů.

I kvůli tomu se dostanete na mnohá místa, kde budete muset s katapultem plnit různorodé úkoly. Nejprve budete mít k dispozici tutoriál, v němž vám tvůrci vysvětlí mechaniky katapultu. Ty jsou podle prvních dojmů snadné, naučíte se nastavení správného úhlu, síly a směru. K dobrému zásahu vám pomůže vizuální ukazatel a trajektorie výstřelu, stejně tak záznam odpalu (vydařeného i nepřesného).

Než ale střelu odpálíte na svůj cíl, je nutné zvolit správnou munici. K dispozici tak budete mít například králíka Bunnyho. Ten je neškodný a slouží pouze k testovací střele, abyste věděli, zda máte správný úhel, sílu a směr katapultu. Následně můžete vystřelit bombu, jež po dopadu vybouchne, nebo využít speciální střelivo – pro osvětlení tmavých jeskyň, a když bude mít rytíř hlad, poslouží rybářská návnada.

Catapult for Hire okoření různé módy, včetně katapultového golfu.

Tím výčet speciálních featur nekončí. Vývojáři prozradili, že součástí hry bude i padák. Ten připevníte k bombě, čímž si lépe poradíte s nepříjemným větrem nebo záludným úhlem.

Abyste se ke specialitkám dostali, budete muset získat finanční odměnu za splněný úkol, dobrý zásah nebo když najdete skryté předměty, potažmo poklad. Peníze následně použijete pro nákup věcí - upgrade katapultu, munice apod.

Každá mise by přitom měla obsáhnout vtipné dialogy s příběhovými sekvencemi a retro soundtrack od Mattiase Gerdta.

Při válčení ovšem nemůžete zapomínat na svou pevnost, kde naleznete mechanika. Prozatím není jasné, jak přesně bude základna fungovat. Těšit se ale můžete na útočení i bránění, kdy budete muset stavět zdi a možná si budete moci najmout vlastní armádu.

Stručně řečeno, Catapult for Hire se rýsuje jako příjemné arkádové dobrodružství, které obsáhne mnoho zábavných prvků. Hra prozatím nemá datu vydání a oznámena nebyla ani cena. Jakmile se tak ale stane, budeme vás informovat. Jisté je, že Catapult for Hire se objeví v digitální podobě na PC, Mac a mobilních zařízeních, spekuluje se i o Xbox 360 verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama