Indie okénko: Nitronic Rush
Speciály Článek Indie okénko: Nitronic Rush

Indie okénko: Nitronic Rush

Michal Burian

Michal Burian

8

Čas od času se na indie scéně objeví hra, kterou byste neměli minout.

Reklama

Jsem si jistý, že každý z vás v současné době hraje nějakou tu pecku, například Assassin’s Creed: Revelations, Elder Scrolls V: Skyrim, Battlefield 3, Modern Warfare 3 nebo Saints Row: The Third. Pokud ale hledáte něco jednoduššího a zábavného s epickými questy, pak tu pro vás mám jeden tip. Doporučuji vám si vyzkoušet závody Nitronic Rush, které jsou kompletně zdarma.

Nitronic Rush nabízí rychlé a zábavné závody s inovativními prvky. A to zcela zdarma.

Jeden pohled na obrázek nebo trailer a ihned si všimnete neonů. Kromě toho ale svět Nitronic Rush nabízí osvěžující a kreativní design, jenž mě oslovil více, než mnoho velkých závodních AAA titulů, které jsem hrál.

Titul obsahuje hned několik módů. V příběhu a Hardcore režimu se budete muset vypořádat s nejrůznějšími překážkami s cílem vyhrát závod a zajet nejrychlejší čas s nejlepšími triky. Story mód je dobrý na úvod, ale Hardcore mód, to už je jiné kafe. Čekají na vás totiž nelehké úkoly, jako je například přistát na kolmé dráze. Aby se vám to podařilo, musíte použít turbo, dostat se do vzduchu a otočit svůj futuristický vůz ve vzduchu o devadesát stupňů. Jde o dost šílenou, rychlou a zábavnou výzvu.

Team Nitronic se skládá z 11 lidí.

Oproti tomu v Challenge módu se musíte poprat s jinými problémy, například s minovým polem. Pokud by vás výše zmíněné režimy nebavily, tvůrci si pro hráče připravili ještě Stunt mód. V tom musíte nasbírat co nejvíce bodů, samozřejmě létáním a prováděním nejrůznějších triků.

Nitronic Rush se nejlépe hraje na gamepadu, který skvěle reaguje, vozidlo zrychluje, brzdí a zatáčí přesně tak, jak chcete. Stačí totiž zmáčknout pravou analogovou páčku pro aktivaci turbo trysek a vychutnávat si průjezd ostrých zatáček bez brždění nebo se bez sebemenšího problému dostat do vzduchu a předvést nejeden pěkný trik.

Nitronic Rush navíc nabízí i online žebříčky a možnost závodit online proti duchům, tedy nejlepším hráčům na dané trati. Jediné, co mi ve hře chybí a co považuji za skutečný nedostatek je multiplayer. Jde ale o pochopitelnou věc, kterou nelze považovat za negativní, vzhledem k tomu, že je hra zdarma.

Závody Nitronic Rush mě mile překvapili. Nezbývá, než popřát vývojářům z Team Nitronic, aby mohli vytvořit plnohodnotnou verzi toho titulu, která by podle mého mohla klidně konkurovat již vydaným závodním hrám.

Nitronic Rush stáhnete na oficiálních stránkách hry, a to zcela zdarma.

Doporučené HW požadavky: Windows 7 / Vista / XP, Xbox 360 ovladač, vysoce kvalitní sluchátka/reproduktory, střední grafická karta od Nvidia nebo ATI, dvoujádrový procesor, 4GB RAM a 1GB místa na disku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama