Informace o Wolfenstein 2: The New Colossus přibližují některé herní prvky
Novinka Informace o Wolfenstein 2: The New Colossus přibližují některé herní prvky

Informace o Wolfenstein 2: The New Colossus přibližují některé herní prvky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

K dispozici jsou další detaily o stealth postupu, nepřátelích, zbraních nebo nových i známých postavách.

Reklama

Včera Bethesda zveřejnila rozsáhlé záběry ze dvou misí, které na nás čekají v novém Wolfensteinovi s podtitulem The New Colossus. Spolu s nimi došlo na vydání doprovodného textu, který nás seznamuje s 21 prvky hry, kterých jste si mohli při sledování záběrů všimnout. Povětšinou jde o již známé informace, ale přeci jen z nich lze vyčíst i něco nového.

Ze včerejších videí i ze starších materiálů vyplynulo, že další příběh BJ Blazkowicze začíná na invalidním vozíku v útrobách jakési obří ponorky. Vozík lze ovládat tak, jak se sluší a patří, stejně tak vám umožňuje střílet a házet granáty, nicméně s ním samozřejmě nelze skákat a navíc kvůli němu máte omezené zdraví. Využívání schodů či žebříků je v takové situaci téměř nemožné, a tak musíte využívat jiné prvky v prostředí plavidla. Nejde přitom o ledajakou ponorku, nýbrž o Evas Hammer, největší ponorku nacistické flotily, kterou povstalci v čele s Blazkowiczem ukořistili už v The New Order z roku 2014.

Z The New Order se vrací i volitelné stealth prvky a možnost likvidace velitelů, aby nemohli povolat posily. Již víme, že tentokrát mohou velitelé povolat posily hned několikrát, nově jsme se dozvěděli, že u sebe vždy mají část kódu Enigmy, takže když se o ně postaráte, nejen že můžete rozpoutat peklo bez obav z příchozích posil, ale také se dozvíte něco nového. Kódy lze navíc nacházet v prostředí podobně jako lékárničky, munici nebo části zbroje.

Změn doznaly i další typy nepřátel, které můžete znát z The New Order, každý z nich je tudíž nějak vylepšený. Samozřejmě nesmí chybět ani noví protivníci, mezi nimiž je třeba UberSoldat, rychlý kyborg střílející lasery, který se dokáže přilepit ke stěně a útočit z povzdálí. Protikladem je těžkotonážní SuperSoldat. Když se ho zbavíte, můžete si od něj vzít masivní obouruční zbraň, třeba Lasergewehr, díky níž lze likvidovat nepřátele silnými laserovými paprsky.

Váš zbraňový repertoár ovlivní to, jestli ve vašem příběhu žije Probst Wyatt III. nebo Fergus Reid, o jejichž osudu jste mohli rozhodnout v The New Order. Zatím není jasné, jakým způsobem si navolíme, kdo z nich přežil, ale jisté je, že s oběma postavami přichází unikátní zbraň. Žijící Wyatt zaručí přístup ke zbrani Dieselkraftwerk, z níž lze střílet přísavné kanystry s palivem, které můžete odpálit z povzdálí. S Fergusem pro změnu přichází Laserkraftwerk, střílející laserové paprsky schopné propálit kov.

Při hraní se ale setkáme i s novými postavami. Jednou z nich je podivín Super Spesh, majitel jídelny v Roswellu v Novém Mexiku. Mezi nové charaktery patří i Sigrun, dcera hlavní záporačky Frau Engel. V tomto případě padlo jablko hodně daleko od stromu, Sigrun totiž trpí nadváhou a závislostí na sladkostech, což je důvod, proč si ji její matka otevřeně dobírá. Super Spesh bude určitě Blazkowiczovým spojencem, ale mohla by se k němu přidat i Sigrun? Jisté náznaky odpovědi je možné vysledovat už nyní, ale její pravé motivy se asi dozvíme až na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama