Insider Gaming: PlayStation 5 Pro je ve vývoji
Novinka Insider Gaming: PlayStation 5 Pro je ve vývoji

Insider Gaming: PlayStation 5 Pro je ve vývoji

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vylepšená konzole by mohla vyjít na konci příštího roku.

Reklama

Už nějakou dobu se mluví o tom, že v Sony vzniká nový model konzole PlayStation 5, který by mohla vyjít ještě letos. Mělo by však jít jen o mírnou revizi, která bude levnější na výrobu a nabídne odnímatelnou mechaniku. Magazín Insider Gaming, stejný zdroj, který informoval i o revizi PS5, teď tvrdí, že je ve vývoji ještě jeden nový model.

Se zprávou přišel známý insider Tom Henderson, podle jehož zdrojů už Sony pracuje na PlayStationu 5 Pro. Zatím ale nezjistil žádné podrobnosti ohledně výkonu. Obecně se očekává silnější grafický čip a především výkon v ray tracingu, jenž u základního modelu není úplně ideální. Zda ale Sony plánuje použít GPU s architekturou RDNA 3, nebo jen nějakou vylepšenou verzi dosavadního RDNA 2, to zatím není jasné. Nabízelo by se také použití novější architektury procesoru, v PS5 je už překonaný Zen 2. Na druhou stranu bude důležité novou konzoli vyvážit tak, aby byla stále dostupná za normální cenu.

Podle Hendersona by mohla Pro konzole vyjít na konci roku 2024, ale samozřejmě se ještě okno vydání může změnit. Šlo by tak v podstatě přesně o prostředek aktuální generace, protože PlayStation 6 se očekává nejdřív v roce 2028.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama