Insurgency: Sandstorm vyjde až v roce 2018
Insurgency: Sandstorm Novinka Insurgency: Sandstorm vyjde až v roce 2018

Insurgency: Sandstorm vyjde až v roce 2018

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Kromě multiplayeru, který bychom si mohli letos vyzkoušet v uzavřené alfa verzi, bude k dispozici singleplayerová a kooperativní kampaň se zajímavým příběhem.

Reklama

Už dlouho jsme neslyšeli o pokračování Insurgency s názvem Insurgency: Sandstorm. To se ale nyní mění díky novým detailům. Jak už víme z dřívějška, tentokrát nedojde pouze na osvědčený multiplayer, ale i na kampaň. Tu bude možné hrát buď o samotě, nebo v kooperaci s až třemi dalšími hráči.

Kampaň sleduje příběh protagonistky jménem Yazidi Kurd, kterou spolu s její sestrou a dalšími dívkami zajali radikální povstalci. Jednoho dne se ale naskytne příležitost k úniku, který však zkomplikuje písečná bouře, kvůli níž je Yazidi oddělena od svých společnic. Postupem času se však přidá k povstalecké skupině, která tvrdě bojuje proti těm, kteří ji dříve zajali.

Jednoho dne dojde k odhalení informace, kvůli níž se ukáže, že svět hlavní hrdinky není takový, jak se zdálo, a tak se vydá následovat osobní úkol. Společnost jí dělá věrná spolubojovnice, která byla dříve zajata stejně jako Yazidi, a dva samozvaní ochránci - americký veterán z války na Středním východě a francouzský občan, který nikdy nezažil boj.

Děj je inspirovaný skutečnými událostmi, ale celkově jde o fiktivní zápletku plnou fiktivních postav. Tvůrci popisují kampaň jako obdobu road-trip příběhu o postavách, které spojí výzvy, s nimiž se na své cestě setkají. Nepůjde tedy o klasickou akční válečnou záležitost srovnatelnou s hollywoodskými blockbustery. Nátura kampaně a jejího příběhu se bude blížit spíš skromnějším nezávislým filmům založeným na realitě.

Multiplayer se pochlubí rozsáhlejším prostředím, možností využívat lehká vozidla, nebo novými herními módy, v nichž budou tato vozidla hrát zásadní roli. Chybět nebude ani kompetitivní matchmaking, systém hodnocení, ochrana proti cheatování a vylepšený systém balistiky. Hru pohání Unreal Engine 4 a v jejím jádru stále tkví zaměření na pěchotní boj v malých prostorách, a to v kompetitivním i kooperativním multiplayeru.

Na tohle všechno si bohužel budeme muset počkat, protože Insurgency: Sandstorm vyjde až v průběhu roku 2018, a to na PC, PS4 a Xbox One. Tvůrci však doufají, že do konce letošního roku bude k dispozici uzavřená alfa verze na PC.

Koncepty z vývoje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama