iPad 3 oficiálně: nádherný displej a síla medvědí
Novinka iPad 3 oficiálně: nádherný displej a síla medvědí

iPad 3 oficiálně: nádherný displej a síla medvědí

Michal Maliarov

Michal Maliarov

20

Apple včera na prezentaci oficiálně odhalil třetí generaci tabletu iPad. Těšit se můžeme na HD displej, mocný grafický čip a nabušený software.

Reklama

I když, označení iPad 3 jaksi nesouhlasí, protože Apple novou generaci tabletu označil "The new Apple", nebo Apple HD chcete-li. Klasickou trojku tedy v názvu nenajdeme, to je ale to poslední, co by nás mělo v současné době zajímat.

O designu a vzhledu nemá cenu mluvit, iPad jde ve šlépějích svých předchůdců a nabízí obligátní minimalistický design v tenkém provedení. Hlavní hvězdou večera je tu totiž nový Retina displej s rozlišením 2054 x 1536 pixelů, což je nejjemnější rozlišení ze všech dostupných displejů na mobilním trhu, které dokonce přesahuje i standardní FullHD (1080p).

Všichni víme, nakolik svižné a rychlé reakce Apple u svých výrobků vytváří a rozhodně to není tím, že by z hardwarového hlediska tlačil na pilu. Nový iPad totiž dorazí s dvoujádrovým procesorem A5X o taktu 1 GHz a pamětí 512 MB, což ve srovnání s konkurencí opravdu není moc. Apple ale zkrátka umí optimalizovat své přístroje a i díky systému iOS 5 můžeme čekat bezchybné ovládání, rychlost a preciznost.

Obrovskou radost udělá iPad hráčům, jelikož se chlubí grafickým čipem PowerVR SGX543MP4, který nabídne rovnou čtyři jádra. Apple mluví o neuvěřitelném výkonu pro hry nové generace, což je ale tvrzení, které bude moci prověřit až vlastní zkušenost a praxe.

Lépe by na tom měl být i fotoaparát, který přinese rozlišení 5 Mpx s většinou moderních funkcí. Těšit se můžeme i na natáčení videa ve FullHD a službu FaceTime pro videohovory.

Nový iPad by se měl objevit na českém trhu 26. března letošního roku ve třech variantách – 16, 32 a 64 GB, a to v bílé a černé barvě. Oficiální česká cena je zatím neznámá, v zahraničí by se ale měla pohybovat kolem 499 dolarů bez daně (pouze Wi-Fi), tedy cca 9500 Kč. Cena za nejvyšší model (64 GB, Wi-Fi + 3G) se bude pohybovat mnohem výše.

V případě potřeby si můžete prohlédnout kompletní prezentaci Apple.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama