Jak Activision hospodařil ve třetím čtvrtletí?
Novinka Jak Activision hospodařil ve třetím čtvrtletí?

Jak Activision hospodařil ve třetím čtvrtletí?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

4

Po Electronic Arts a THQ se s výsledky svého hospodaření pochlubil rovněž Activision Blizzard, jemuž se podařilo překonat všechna očekávání.

Reklama

Za třetí čtvrtletí aktuálního fiskálního roku, které skočnilo 30. září, společnost vykázala zisky ve výši 754 milionů dolarů, zatímco ve stejném období minulého roku se jí podařilo dosáhnout pouze na 703 milionů. Radost je pak dvojnásobná, neboť vedení firmy počítalo "pouze" s asi 600 miliony.

Čistý příjem se zastavil na čísle 51 milionů dolarů a oproti loňskému roku, kdy si Actvision přišel jen na 15 milionů, je jistě to velice příjemná změna.

Velkou zásluhu na fiskálním úspěchu má bez pochyby druhý Starcraft, kterého se jen během prvního měsíce na trhu vyeexpedovalo víc jak 3 miliony kusů. Obdobné výsledky přitom společnost očekává i v aktuálním čtvrtletí, do něhož spadá vydání netrpělivě očekávaného datadisku pro World of Warcraft - Cataclysm.

Do budoucna pak Activision počítá s vydáním dalších dílů Call of Duty, True Crime, Guitar i DJ Hero, a těšit se mohou dokonce i fandové Transformerů a X-Menů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama