Jak Microsoft bude značit krabičky her pro Xbox One X?
Novinka Jak Microsoft bude značit krabičky her pro Xbox One X?

Jak Microsoft bude značit krabičky her pro Xbox One X?

Michal Burian

Michal Burian

13

Každý by měl na první pohled poznat, co mu hra na výkonnější konzoli dokáže nabídnout.

Reklama

S příchodem výkonnější konzole Xbox One X na trh (stane se tak 7. listopadu 2017) se začnou hráči pídit po tom, co jim která hra na silnějším hardwaru nabídne. Aby bylo na první pohled patrné, co jednotlivé hry na Xboxu One X přinášejí za vylepšení, připravil Microsoft celkem tři ikonky.

Zejména první ikonka nás může v obchodě nebo na internetu zmást. Měla by do světa křičet, že tahle hra běží v rozlišení 4K Ultra HD (2160p), ale jak sám Microsoft přiznává, nemusí tomu tak být. 4K Ultra HD totiž může být i u titulu, který využívá checkerboarding nebo má dynamické rozlišení. Tedy lehce může jít o to samé, co umí konkurenční PlayStation 4 Pro - jen roztažení obrazu.

S HDR už se nějaký čas setkáváme. Na moderních televizích si můžete zapnout HDR a užít si při hraní hry pestřejší barvičky a zvláštní efekty. Třetí ikonka je potom hodně důležitá. Xbox One X Enhanced značí, že vývojáři se starší hře věnovali a vylepšili ji, aby využila výkon Xboxu One X (6 teraflopů). Vylepšení ale není přesně stanoveno, u některých projektů to může být jen stabilnější frekvence snímků za sekundu, roztažení obrazu do 4K nebo přidání nějakých těch efektů. V tomto případě záleží vždy na studiu, do jakých vylepšení investuje své peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama