Just Cause 3
Blogy čtenářů Recenze Just Cause 3

Just Cause 3

Playman ...

Playman ...

Sérii Just Cause her sleduju již od jejich začátků, to bude tedy nějakej ten rok 2006. Tyto hry se vyznačují Sand-box stylem. ČTĚTE DÁLE: Tyhlety…

Reklama

Sérii Just Cause her sleduju již od jejich začátků, to bude tedy nějakej ten rok 2006. Tyto hry se vyznačují Sand-box stylem. ČTĚTE DÁLE: Tyhlety otevřený světy kde všechno vybuchuje jsou čím dál tím více oblíbenější a oblíbenější, takže je jasné že ani nový díl s číslovkou tři na sebe nenechal dlouho čekat..

 

 

Ich bin Rico Rodriguez

Vžijete se do ambivalentní role tajného agenta Rico Rodrigueze, který má ve hrách hned dvojí roly a sice ničit ničit a do třetice všeho dobrého zase ničit, cokoli co mu vleze zrovna do cesty. Tenhle rambo styl si velmi lehce oblíbíte a když vám přejde do krve, nebudete chtít hrát jinak. Cílem hry je obsazovat nepřátelská města, aby vám bylo dovoleno zvednout vlajku nad městem (což je symbol osvobozeného města, viva la revolucion!) tak musíte ničit cílové objekty. Čímž se rozumí ničit sochy Sebastiana Di Ravella, hlavního diktátora a padoucha v jedné osobě. Ničit hlásné reproduktory a zabíjet generály ve městech a ničit propaganda dodávky.

 

Arsenál budete mít ve hře široký, od stíhaček, tanků, pušek, raketometů, řady vrtulníků až po prostou pistoli či pěstní vystřelovací hák.

 

Alfou i omegou je Ricovo zápěstní lano, pomocí kterého budete nepřátele shazovat či se přitahovat k objektům. Můžete také pomocí tohoto lana zvedat překážky.  A samozřejmě se můžete pomocí zápěstního lana přitahovat naprosto k čemukoli co vás napadne. Např. modelová situace: Můžete využít nepřítelovu zbraň ve svůj prospěch. Přijíždí k Vám Tank. Stačí se k němu pouze přitáhnout a na jeho vršku do něj vlézt a máte vyhráno, tank je ve vašich rukou.

 

I am Sebastiano Di Ravello, The Dictator (2012)

Jedná se o 3rd person akci v open world (pojmem otevřený svět se rozumí hra ve které může hráč volně se volně procházet skrz virtuální svět a je mu dána svoboda volby jak a nebo kdy přistupovat k úkolům či cílům) a s příběhem který hraje druhé housle, na prvním místě je v Just Cause 3 vždy akce.

 

PUSŤ SI VIDEO na pána!

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/z67CFrkUTns" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

0:56 - 1:43 černý obraz způsobený technickými problémy, gameplay je od tohoto času už dobrý

 

Obsazuji tedy jsem

Just Cause 3 vás vyloženě nutí pro obsazování měst, pokud určitou část území neobsadíte, nezpřístupní se vám mise. Takže ničit Di Ravellův vliv je klíčem ke hře. Ve hře je řada velikonočních vajíček k objevení (rozuměj easter eggů). Prozradím vám jeden nejzásadnější. Jmenuje se Velké hlavy mód. Po sebrání zbraně máte velkou hlavu. Po vystřelení do civilisty, se mu hlava znásobí. Tento easter egg je k nalezení ve městě Vico Platessa. VIZ obrázek.

 

Hra stojí pro svobodu a zábavu. Každý hratelnosti element pracuje pro jeden a ten samý cíl; dělání cokoli si zamanete. Co se Avalanche Studios snažilo udělat s Ricem a jeho domovskými přáteli je vystavět příběh o neomezené moci jednoho diktátora a jeho svržení. Tisíc kilometrů čtverečních ostrova Medici budete mít jako na dlani a budete mít pocit že jste tady jako doma. Nevím zda za to může fakt, že tento ostrov byl tím hlavním již v druhém díle anebo je to dáno dobrou prací vymodelovanosti herního světa. Abych jenom nechválil, jisté recyklace herního prostředí si lze všimnout především ve městech. A nevyužití potenciálu krajiny a města v samotném gameplay. Od startu hry disponujete vystřelovacím hákem (lanem), wingsuitem a padákem. Tu poslední možnost, tedy padák není nutné při dopadu na zem používat, jednoduše použijete lano (vystřelovací hák).

 

Žebříčků světa král

Je libo vítězství nad kamarádem? Dobře, máte ho mít. Ve hře je dostupný online monitorovací systém. Cokoli co uděláte se zapíše do online tabulky. Včetně informací za jak dlouho či kolik zásahů jste stihli protivníkům uštědřit či kolik jste jich zabili (na jednu dávku zásobníku či granátem), nebo jak jste se střemhlav vrhli na zem. Celý tento systém je odreagováním od jinak repetetivní hratelnosti. Dalším negativem hry je nepřátelská AI, nepřátelé zkrátka moc chytrosti nepobrali což vynahrazují počty, tedy kvantitou. Graficky hra patří spíše k tomu lepšímu, co na dnešním herním trhu lze nalézt. I optimalizace dopadla na výbornou. Just Cause 3 lze označit jako béčkový biják. Ale ten dobrý, ve kterém všechno klape přesně tak, jak má. Pro propracovaný příběh plný zvratů a relevantní hratelnosti poskytující široký záběr se porozhlédněte raději jinde. Pokud Vás ale bavil Just Cause I. & II. Tak právě toto je hra šitá na míru přímo pro Vás.

Just Cause 3

Verdikt

Pokud se vám líbily předchozí dva díly, tak s tímhle Just Cause 3 neuděláte při pořizování chybu! 9/10 & DOPORUČENO PLAYMANEM.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

bombastická akční atmosféra
grafika + ozvučení
boom boom výbuchy
repetetivnost gameplaye, hluchá místa v příběhu
Denuvo
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama