Juventus se vrací do série FIFA po třech letech
FIFA 23 Novinka Juventus se vrací do série FIFA po třech letech

Juventus se vrací do série FIFA po třech letech

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Už žádné Piemonte Calcio.

Reklama

Fanoušky fotbalové série FIFA zastihla dobrá zpráva. Po třech letech, kdy se hry od Electronic Arts musely obejít bez mnohonásobného mistra italské Serie A Juventusu FC, se stará dáma vrací se vším všudy. S fiktivním klubem Piemonte Calcio, který turínský velkoklub ve hře nahrazoval, se tak alespoň prozatím můžeme rozloučit.

Za Juventus si znovu zahrajeme v ročníku FIFA 23 poté, co v titulech s čísly 20, 21 a 22 chyběl. Bylo tomu tak kvůli exkluzivní dohodě mezi klubem a Konami, vydavatelem konkurenčního eFootball (tehdy ještě eFootball PES 2020). EA označuje novou dohodu jako „exkluzivní víceleté partnerství“, zdá se tedy, že o práva na použití názvu, dresů nebo třeba stadionu tentokrát přijde japonská společnost. Není to ale potvrzená informace a exkluzivita může znamenat v marketingové řeči EA mnohé.

FIFA 23 má nad rámec samotného klubu obsahovat bývalého hráče Juventusu Claudia Marchisia ve formě hrdiny FUT, ambasadorem hry se pak stane Dušan Vlahović. Letošní ročník bude každopádně poslední, který ponese název FIFA. Od příštího roku se fotbalová série představí jako EA Sports FC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama