Kampaň Destiny budete moci dohrát bez zásahu dalších hráčů
Destiny Novinka Kampaň Destiny budete moci dohrát bez zásahu dalších hráčů

Kampaň Destiny budete moci dohrát bez zásahu dalších hráčů

Michal Burian

Michal Burian

2

Až pak pro Raids a “end-game“ obsah budete potřebovat parťáky.

Reklama

Když chcete vytvořit skutečně úspěšnou hru, musíte se chtě nechtě přizpůsobit hráčům a pokud možno naservírovat titul, který bude vhodný pro většinu. Dvakrát to platí při vývoji nové značky. Bývalí tvůrci série Halo ze studia Bungie si to uvědomují a snaží se, aby jejich střílečka Destiny sedla skutečně každému.

Střílečka Destiny je sice považovaná za multiplayerový/kooperační projekt, avšak s jedním velkým ale. Hru budeme moci dohrát na vlastní pěst bez zásahu dalších hráčů. Jinými slovy budete moci celou hru dokončit sami jako by v singleplayeru, nebo se pustit do velkého dobrodružství v rozsáhlém světě se svými kamarády a ostatními hráči z celého světa.

Pochopitelně si v multiplayeru nebo kooperaci užijete hru mnohem více, nebude to ale podmínkou. A to i přesto, že Jason Jones z Bungie minulý týden v rozhovoru pro Game Informer tvrdil, že ke konci příběhu nastane chvíle, kdy pro postup dál budete muset mít vedle sebe několik dalších hráčů. Vysvětleno to bylo na příkladu, kdy se dostanete ke dveřím. Ty ale budete moci otevřít pouze v případě, že kolem sebe budete mít pět přátel.

Naštěstí své tvrzení o několik dní později dementoval slovy, že hlavní kampaň budete moci dokončit čistě sólo bez zásahu dalších hráčů, i když to bude samozřejmě mnohem složitější/těžší než ve skupince s dobře sehranými parťáky. Až pak nastane chvíle, kdy se buď pustíte do dobrodružství znovu, nebo se spojíte s dalšími hráči a budete čelit novým výzvám – Raids a v “end-game“ obsahu. Po vydání bude Destiny obohacováno o nové úkoly, lokace, zbraně a další složky hry.

Připomeňme, že zatím bylo potvrzeno pět lokalit, které navštívíme. Jde o Venuši, Mars, Měsíc, Rusko a místo nazvané The Tower. V těchto lokalitách budete čelit početné přesile cizáků, mezi ně patří rasy Vex, The Hive, The Cabal a The Fallen, z nichž každá bude disponovat jinými vlastnostmi a schopnostmi.

Dobrou zprávou je, že nebudete omezeni pouze na jednu postavu, budete si moci zvolit a následně pomocí upgradů vypilovat hned několik odlišných charakterů. Upgrady závisí na zvolené třídě, které jsou zatím potvrzeny tři – Warlockové, Titáni a Hunteři. Postavy se kromě přístupu k boji liší také svými dovednostmi, které zaštiťuje kolonka tzv. Focusů, jež si volíte. Nemusíte se však bát, že byste si na začátku hry zvolili Focus a po pár hodinách s hrůzou zjistili, že vám absolutně nesedí a vy se s ním jen trápíte. Jednotlivé dovednosti půjdou v průběhu hraní libovolně měnit.

Destiny vyjde přesně 9. září příštího roku, původně byla hra plánovaná na jaro. Beta by měla proběhnout někdy v létě, nejprve pro PlayStation 3 a PlayStation 4. Pak i na Xbox One a X360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama