Každý rok jedny nové závody Formule 1
F1 2010 Novinka Každý rok jedny nové závody Formule 1

Každý rok jedny nové závody Formule 1

Michal Burian

Michal Burian

31

Codemasters nedávno potvrdili, že pracují na závodech F1 2011. Teď jsme se však dozvěděli, že chtějí vydávat každý rok jeden díl, stejně jako EA s FIFOU či NHL. Inovací se prý nebojí.

Reklama

Steven Hood, designér F1 2010, v rozhovoru pro Play.tm prozradil, že by společnost ráda vydávala každý rok jeden díl ze série F1: "V tuto chvíli máme licenci pro rok 2011," řekl Hood a dodal: "Myslím, že už se vedlo jednání o roku 2012. Rád bych, abychom s Codies vyvíjeli každý rok jeden díl, podobně jako série FIFA od Electronic Arts."

"Když jsme zveřejnili naše představy o F1, v první řadě se nás mnoho lidí dotazovalo, co můžeme vylepšit. Popravdě je toho spousta. Máme nápady, které bychom chtěli realizovat v ročníku 2011 a pak se zaměřit na další díl, jenž by byl opět lepší a nabízel nové možnosti," konstatoval desigér.

Výše zmíněné potvrdil také senior producent Paul Jeal: "Myslím, že naše Formule 1 může fungovat jako roční franšíza, a to především díky nápadům a inovacím, které máme v hlavě a chceme je postupně přidávat."

Vypadá to, že Codemasters má strategii s F1 sérií velmi dobře promyšlenou, což je dobře. Když se nad tím zamyslíme, napadá nás spousta věcí, které by mohli tvůrci vylepšit. Především nám vadí, že při závodě nemůžeme měnit strategii a občas se zaseknou mechanici v boxech, což má za následek ztrátu několika pozic.

Závody F1 2011 by podle prvních náznaků měly nabídnout přes 100 vylepšení a pravděpodobně i možnost řídit Safety Car.

Letošní ročník závodů F1 vyšel 24. září aktuálního kalendářního roku, a to ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Naší recenzi očekávejte v následujícím týdnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama