Když porušíte NDA s Nintendem
Novinka Když porušíte NDA s Nintendem

Když porušíte NDA s Nintendem

Johny

Johny

4

Portugalský web doplatil za úniky Pokémónů.

Reklama

Nintendo vydalo tiskovou zprávu, která se týká porušení embarga jednoho z partnerských webů a slouží jako upozornění pro další média.

Loni v listopadu se totiž veřejně na internetu objevily fotografie odhalující několik nových a neoznámených Pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Jelikož nešlo o oficiální obrázky, společnosti Nintendo a The Pokémon Company, kteří vlastní značku Pokémonů, musely viníka rychle identifikovat a zakročit.

Portugalský web FNintendo, který se především zaměřuje na produkty Nintenda, vydal i prohlášení, ve kterém se veřejně přiznává k porušení informačního embarga, a že je za zmíněné úniky zodpovědný.

V prohlášení se dále píše, že fotografie pořídil a veřejně sdílel jeden z recenzentů webu, který obdržel kopii hry před vydáním. FNintendo se samozřejmě také obou společnostem omlouvá, ale bohužel, co se stalo, stalo se.

Nintendo se tak rozhodlo zrušit partnerství s portugalským webem, které trvalo již 11 let. FNintendo nebude nadále dostávat produkty od Nintenda a nebudou zvaní na jejich pořádané akce.

Jak vidno, Nintendo takovéto porušení smlouvy bere velmi vážně a ostatní média by si z tohoto případu měli vzít příklad. V tiskové zprávě se na závěr píše: "Nintendo bude vždy chránit své duševní vlastnictví a značky. Úniky nepoškozují pouze Nintendo, ale i tisíce zaměstnanců, kteří tvrdě pracují na tom, aby své hry uvedli na trh. Stejně tak úniky škodí i milionům fanoušků po celém světě, kteří se těší na novinky a překvapení. Překvapit a potěšit hráče skrze nové herní zážitky je společná vášeň pro Nintendo i The Pokémon Company. Všemi způsoby budeme usilovat o to, abychom hráčům zachovali překvapení z nadcházejících Pokémon titulů."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama