Kinect je mrtev. Microsoft končí s výrobou potřebných adaptérů
Novinka Kinect je mrtev. Microsoft končí s výrobou potřebných adaptérů

Kinect je mrtev. Microsoft končí s výrobou potřebných adaptérů

Michal Burian

Michal Burian

11

Jinak nezapojíte Kinect do Xboxu One S, Xboxu One X ani počítače.

Reklama

Společnost Microsoft ukončila výrobu adaptéru, který je potřeba k zapojení Kinectu u Xboxu One S, Xboxu One X a počítače s operačním systémem Windows. Tímto krokem je Kinect definitivně mrtev, což není žádné překvapení. Už koncem října loňského roku se objevila zpráva o zastavení výroby samotného Kinectu a vše dokonala skutečnost, že u Xboxu One X chybí adaptér. Ten byl přitom součástí balení Xboxu One S.

„Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli přestat vyrábět adaptér Xbox Kinect. To nám umožní zaměřit naši pozornost na nové herní doplňky, které chtějí fanoušci na Xboxu One a Windows 10,“ dočteme se ve vyjádření Microsoftu pro server Polygon.com. Zástupce Microsoftu už ale neřekl, zda se někdy Kinect vrátí.

Z vyjádření lze vyčíst, že se Kinect neprodával podle představ společnosti. Ta si za to může ale sama. U Xboxu 360 se pohybovému senzoru hodně dařilo a hráči se zabavili u mnohých her, zejména těch sportovních. S příchodem Xboxu One se objevila nová generace Kinectu a pohybové zařízení bylo součástí balení nové konzole. Z toho důvodu byla cena o sto dolarů vyšší než u konkurenčního PlayStationu 4 od Sony. Xbox One se ale neprodával podle představ a Microsoft musel nabízet i Xbox One bez Kinectu.

Když se začal prodívat Xbox One S, tak byla překvapením absence portu pro Kinect. Pro jeho připojení byl nutný adaptér, který Microsoft nějaký čas dával k modelu S zdarma. U nejnovějšího Xboxu One X také port není a navíc majitelé nezískali zdarma ani zmíněný adaptér. Už to naznačovalo, že Microsoft v budoucnu s Kinectem nepočítá.

Dle mého názoru je škoda, že Microsoft pohybové ovládání krátce po příchodu Xboxu One zabil. Na X360 šlo o netradiční herní zážitek. Pokud by společně s druhou verzí Kinectu byly na Xboxu One i potřebné hry, určitě by si svou základnu hráčů našel.

Zdroj: USGamer.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama