Kingdom Come: Deliverance nadále slušně vydělává a udržuje studio Warhorse v zisku
KC: Deliverance Novinka Kingdom Come: Deliverance nadále slušně vydělává a udržuje studio Warhorse v zisku

Kingdom Come: Deliverance nadále slušně vydělává a udržuje studio Warhorse v zisku

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Více než 4 roky stará hra stále generuje slušné příjmy.

Reklama

V červnu letošního roku jsme vás informovali o tom, že české RPG Kingdom Come: Deliverance překonalo milník 5 milionů prodaných kopií. Že si hra i více než 4 roky po vydání stále dokáže nacházet cestu k novým hráčů, dokazují i tržby studia Warhorse. Na zveřejnění finančních výsledků ve fiskálním roce končícím letošním březnem upozornil server Lupa.cz.

Z údajů vyplývá, že studio Warhorse v uplynulém fiskálním roce vykázalo tržby v hodnotě 173 milionů korun. Zisk před zdaněním poté činil 124 milionů. Ačkoli se v meziročním srovnání jedná o pokles tržeb i zisků, tak jde přesto o pěkné číslo. Stále totiž musíme myslet na to, že tržby plynou především z už z lehce vousatého Kingdom Come: Deliverance a obsahu s ním spojeným.

Pro porovnání můžeme uvést, že v roce po vydání hry přesáhl obrat Warhorse hodnotu jedné miliardy korun. V roce 2019 to bylo poté 463 milionů a předloni 250 milionů. Víme, že ve Warhorse už nějakou dobu pracují na dosud neoznámené hře.

Ve spolupráci se studiem Saber Interactive vzniká rovněž port Kingdom Come: Deliverance pro Nintendo Switch, který je vývoji především díky zájmu fanoušků. Bližší informace o hře můžete načerpat z naší dobové recenze nebo na oficiální stránce na Steamu, kde je aktuálně ve slevě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama