Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry
Speciály Gungrave G.O.R.E Článek Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vydavatelství nabídne i některé tuzemské tituly.

Reklama

Skupina Koch Media, pod kterou spadá hned několik videoherních firem, jako je vydavatelství Deep Silver či vývojářský celek Warhorse Studios, oznamuje vznik nového vydavatelství Prime Matter, které se zaměří na dodávání propracovaných a vtahujících her od studií z celého světa.

Pod záštitou této značky v budoucnosti vyjde bohaté množství nových titulů z mnoha různých žánrů, ale také se dočkáme rozšíření již známých značek. Ústředí se bude nacházet v německém Mnichově, kdy se z pohledu zaměstnanců jedná o mix zkušených veteránů videoherního průmyslu a nadšených nováčků.

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

„Prime Matter je novým domovem pro prémiové hry a nabízí současným i budoucím partnerům veškeré odborné znalosti skupiny Koch Media Group spolu s novým a dynamickým týmem zaměřeným na maximalizaci jejich skutečného potenciálu.

Jádrem videoher je samozřejmě zábava. Prime Matter se proto bude neustále snažit inovovat a inspirovat hráče ve všech svých činnostech, a to při zachování hodnot toho, díky čemu je náš průmysl tak výjimečný.“okomentoval vznik vydavatelství Klemens Kundratitz – ředitel Koch Media.

Společně s oznámením vzniku tohoto vydavatelství taktéž došlo na představení hned několika projektů, které pod jeho záštitou vyjdou. Na následujících řádcích si tak představíme jednotlivé z nich.

Payday 3

V březnu jste si u nás mohli přečíst, že očekávaný další díl zlodějské first-person série od studia Starbreeze vydá skupina Koch Media, kdy nyní zjišťujeme, že vyjde právě pod novou značkou Prime Matter. Opět pak bude platit, že hratelnost se bude točit kolem zlodějských akcí, které budou klást důraz na spolupráci vašeho gangu. A kdo ví, třeba se úspěšně stanete kriminálním géniem.

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Vydání hry je mířeno na rok 2023, kdy se dočká PC i nespecifikované konzole. Titul bude poháněn Unreal Enginem 4.

King‘s Bounty II

Toto vtahující pokračování taktické série King’s Bounty mají na svědomí ruští vývojáři z 1C Entertainment, kdy oproti předchůdcům se tentokrát dočkáme daleko většího důrazu na RPG mechaniky. Kromě toho se můžeme těšit i na propracovanou kampaň, kde budeme moci zažít rozvětvený příběh jednoho ze tří dostupných hrdinů, s nímž budeme prozkoumávat krajinu a velet své armádě složené z lidí, nemrtvých a jiných stvoření.

Datum vydání je přichystáno už na 24. srpna, kdy se dočkají hráči na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch. Hra navíc nabídne českou lokalizaci v podobě titulků.

Crossfire: Legion

Jak již název napovídá, tak se jedná o titul zasazený do univerza střílečky Crossfire, jenž se ovšem vydá do naprosto odlišného žánru, kterým je RTS. Dočkáme se v něm různých frakcí, rychlé akce i kompletně upravitelných armád. Na hře pracují lidé z Blackbird Interactive, kde můžeme nalézt tvůrce her z kultovních sérií, jako je Homeworld, Company of Heroes či Dawn of War.

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Na vydání by mělo dojít v roce 2022, a to na PC. Titul pohání Unity.

Encased

Řada přijde i na zajímavé post-apokalyptické RPG Encased od celku s názvem Dark Crystal Games, které v sobě kombinuje šarm, humor a charisma her na hrdiny klasického střihu, kdy k tomu ještě přimíchává svobodu volby a taktické souboje. I kvůli tomu je jasné, že inspirací pro vývojáře byly první dva díly legendárního Falloutu, Divinity: Original Sin či Baldur’s Gate.

Plná verze dorazí v září tohoto roku na PC (Steam a GOG), kde si už nyní můžete zakoupit předběžný přístup, v němž zažijete celý první akt a část druhého.

Scars Above

Nově založené vydavatelství se taktéž spojí se srbským celkem Mad Head Games, který vyvíjí temnou akční adventuru zasazenou do temného sci-fi prostředí, kde se ujmete astronautky Kate Ward, která ztroskotá na neznámé mimozemské planetě. Z pohledu hratelnosti se můžete těšit na mix průzkumu prostředí a náročných soubojů, v nichž hráči budou používat uvěřitelné zbraně a technologie, které jim pomohou porazit děsivá monstra.

Více informací se o hře dozvíme zítra během streamu Koch Primetime. Vydání je chystáno na příští rok pro PC a konzole.

Echoes of the End (pracovní název)

Pod tímto pracovním názvem se skrývá projekt malého islandského studia Myrkur Games, spadající do žánru third-person akční adventury, dávajíc velký důraz na příběh a unikátní fantasy svět. Hráči se ujmou role válečnice Ryn, se kterou by si měli vybudovat velké pouto, přičemž hrdinka oplývá silou měnit a ničit hmotu. Vývojáři pak nešetří velkými prohlášeními, kdy chtějí nabídnout kompletně nový přístup k vyprávění příběhu.

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Dodatečné informace opět zjistíme zítra na streamu Koch Primetime.

Dolmen

Toto akční third-person RPG tvoří brazilská partička Massive Work Studio a bude se odehrávat ve sci-fi univerzu, které bylo do velké míry ovlivněno tvorbou H.P. Lovecrafta, tudíž se zde dozvíme, jak nemilosrdný může být svět mimo parametry, na něž jsme zvyklí. Hráči tak budou muset přežít v nepřátelském prostředí, kde je čekají souboje s bossy a unikátní příběh, točící se kolem krystalu, jenž se jmenuje stejně jako samotná hra.

Titul dorazí digitálně i fyzicky v roce 2022, kdy se dočká PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Final Form (kódové označení)

Z third-person her se konečně také dostáváme k nějaké first-person střílečce, která bude zasazená opět do sci-fi prostředí, kdy zájemce vezme na akční dobrodružství v kůži bojové Valkýry, jenž se vydá za hranice známého Vesmíru, kdy se musí pokusit zastavit záhadnou nemoc, a tím ochránit poslední nebeskou bytost a podstatu života.

Hra se opět blíže představí během zítřejšího streamu Koch Primetime. Již nyní ale je jisté, že dorazí na PC i konzole, přičemž nabídne kooperaci až pro 3 hráče. Vývojářské studio je polské Reikon Games.

The Chant (pracovní název)

Od FPS se opět vracíme do third-person vod, a to tentokrát s psychedelickou hororovou akcí The Chant (jedná se o pracovní název) od kanadského studia Brass Token. Opět se můžeme těšit na kosmický horor, kdy se příběh bude odehrávat na základech kultu nového věku, kdy budete zkoumat pokroucenou minulost opuštěného ostrova, kde bude třeba bojovat a uniknout probuzeným hrůzám.

Titul přivítáme na našich obrazovkách příští rok, a to na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S. Opět bude dostupná digitální i fyzická verze.

Gungrave G.O.R.E

Tato stylová third-person akce přináší do portfolia závan Asie, jelikož se jedná o dítko jihokorejského celku IGGYMOB, kde budeme sledovat osudy hlavního hrdiny Gravea, vzkříšeného pistolníka a drsného anti-hrdiny našich snů, který na cestě za pomstou bude čelit tunám nepřátel v krvavém baletu kulek.

Koch Media představuje nové vydavatelství Prime Matter a jeho hry

Vydání je mířeno na rok 2022, a to na PC a konzole.

The Last Oricru – český titul (původně jako Lost Hero)

Nyní se konečně dostáváme k české stopě, která je v portfoliu vydavatelství Prime Matter zastoupena hrou The Last Oricru (původně jako Lost Hero) od českého týmu GoldKnights (aktuálně 40 členů rozprostřených po celém světě, ale se sídlem v Praze). Jedná se o third-person akční RPG odehrávající se v unikátním středověkém prostředí, které je ozvláštněno sci-fi prvky. Zde také nalezneme různé frakce, s kterými se můžeme spřáhnout, avšak je také lze zradit. Hra nabídne hraní v singleplayeru i kooperaci.

Projekt je připravován pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, kdy na tyto platformy vyjde v příštím roce digitálně i fyzicky.

Nová hra od studia Warhorse a Switch port Kingdom Come: Deliverance

Spekulovalo se o tom už delší, ale nyní konečně došlo k oficiálnímu potvrzení. Warhorse Studios skutečně pracuje na nové hře. Bohužel jsme se ale stále nedozvěděli žádné podrobnosti, tudíž musíme doufat, že se jich dočkáme během zítřejšího streamu na Koch Primetime.

Tímto ale novinky od tohoto tuzemského celku nekončí. Kingdom Come: Deliverance se totiž ještě dočká své speciální verze na konzoli Nintendo Switch, na níž studio spolupracuje se Saber Interactive, kteří mají za sebou třeba povedený Switch port třetího Zaklínače.

Nová hra ze série Painkiller

Oznámeno také bylo, že se na nás chystá nová hra ze série Painkiller, kterou k životu přivedlo studio People Can Fly. Na novince pracuje celek Saber Interactive (také se jedná o spoluvydavatele), kdy se počítá s verzí pro PC i nespecifikované konzole. Kromě toho také víme, že se po vzoru předchozích dílů bude jednat o first-person střílečku, která ovšem bude zaměřena na kooperaci. Bližší informace by měly být představeny brzy.

Další oznámení spojené s již vydanými hrami

Kromě toho ještě byly oznámeny novinky pro již vydané tituly, které si nějakou dobu můžeme zahrát.

Vydavatelství tak zaštítí vydání taktické strategie Phoenix Point (recenze zde) na konzole. Na konzole pak také dorazí středověký mix strategie, RPG a sandboxu v podobě Mount & Blade II: Bannerlord (titul se navíc dočká i svého fyzického vydání). Také bylo oznámeno, že povedená strategie Iron Harvest (recenze singleplayeru tady) dorazí na PlayStation 5 a Xbox Series X/S, což platí i pro RPG Outward, jenž zde nabídne svou definitivní edici.

Každopádně díky založení této společnosti pod skupinu Koch Media patří již pět vydavatelských větví (Prime Matter, Deep Silver, Milestone, Vertigo a Ravenscourt), rozprostřených skrze celou Evropu.

Další detaily budou představeny během zítřejšího streamu Koch Primetime, jenž můžete sledovat zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama