Kočičí Stray dostane filmovou adaptaci
Filmy/Seriály Stray Novinka Kočičí Stray dostane filmovou adaptaci

Kočičí Stray dostane filmovou adaptaci

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Annapurna vytvoří podle hry animovaný film.

Reklama

Filmová společnost Annapurna Pictures, pod kterou spadá i herní vydavatel Annapurna Interactive, se rozhodla adaptovat loňský hit Stray od studia BlueTwelve. Divize Annapurna Animation vytvoří, jak už název napovídá, animovaný film na motivy kočičího dobrodružství v dystopickém světě.

„Je to hra o tom, co nás dělá lidmi, a přitom v ní žádní lidé nejsou,“ říká pro Entertainment Weekly šéf animační větve Annapurny Robert Baird, „myslím, že to je jeden z důvodů, proč byla hra neuvěřitelně populární, že vidíte svět z pohledu roztomilé kočky. Jak se to tvůrcům ve hře podařilo a jak se to podaří ve filmu? Podaří se to, i když nám to chvílemi připadá nemožné. Víme, že je to podstata hry a klíč k vyprávění příběhu.“

„Lidé se do hry pouštějí z různých důvodů a myslím, že pro nás v Annapurně je to takový rébus. Co je na této hře tak populární? Pak je otázkou, jak hru adaptovat do formátu dlouhého příběhu, který je velmi ohleduplný ke hře samotné i k divákům, ale zároveň obstojí i jako film. Proces je vždy součástí výzvy,“ dodává.

Annapurna se dívá i na další hry, které by se mohly podívat na stříbrná plátna nebo televizní obrazovky. A má z čeho vybírat, namátkou jmenujme tituly 12 Minutes (s hvězdným obsazením), Neon White, A Memoir Blue, Kentucky Route Zero nebo What Remains of Edith Finch. Interně pak vyvíjí třeba adventuru Blade Runner 2033: Labyrinth.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama