Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí
Speciály Resident Evil 6 Článek Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360 PlayStation Vita Vita

Odkaz Umbrelly.

Reklama

Zbývá necelý týden do vydání Resident Evil Village a je tedy čas dokončit shrnutí příběhu celé série. Pokud jste nečetli předchozí dvě části, můžete tak učinit zde:

První část

Druhá část

Resident Evil: Revelations 2

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ostrov

Přesouváme se do roku 2011, kdy se Claire Redfield, členka Terra Save, účastní párty na velitelství této organizace. Na místě potká také novou členku Moiru Burton, což je dcera bývalého příslušníka S.T.A.R.S. Barryho Burtona. Vtom na akci vtrhnou maskovaní vojáci, kteří členy Terra Save unesou.

Když se Claire probere, zjistí, že se nachází spolu s Moirou ve vězení. Nejsou tam však sami a při pokusu o útěk po nich jdou monstra, která vznikla mutací lidí. Přes náramky, jež má dvojice na ruce, je později začne kontaktovat žena nazývaná Overseer, která je naviguje, přičemž jim občas cituje poezii.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Moira a Claire se nakonec z vězení dostanou a zjistí, že se nachází na ostrově. Vyšlou sice přes komunikační věž nouzové volání o pomoc, ale samy pochybují, že jej někdo zachytí.

Skupina přeživších

Overseer jim poté řekne, aby se vydali do malého města jménem Wossek, kde najdou další členy Terra Save, Neila Fishera, Gabriela Chaveze a Pedra Fernandeze. Všichni začnou plánovat hromadný útěk. Mezitím Claire spatří malou dívku, která se jí představí jako Natalia Korda.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Plán útěku, který počítal s použitím helikoptéry, však vůbec nevyjde. Overseer spustí ve městě poplach a naláká tak do něj veškerá monstra z okolí. Kvůli tomu jsou tak zabiti Pedro i Gabriel. Navíc mezitím zmizí Natalia, kterou unese neznámý muž do obrovské věže, z níž vše řídí Overseer.

Věž

Claire a Moira se po úspěšném překonání nástrah dostanou až do věže, kde na ně čeká nemilé překvapení. Dozví se totiž, že za vše může dosavadní šéf Terra Save Neil Fisher. Ten členy organizace prodal právě ženě, která si říká Overseer, aby na oplátku získal virus Uroboros. Žena však obchod zřejmě vezme moc doslovně a Neilovi virus přímo vpíchne, což způsobí obrovskou mutaci. Neil, nyní přeměněný na monstrum, se tedy snaží usmrtit dvojici svých bývalých kolegyň.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

A málem se mu to povede, neboť téměř zabije Claire. Moiře se ale naštěstí podaří překonat svůj strach ze střelných zbraní, který měla kvůli nešťastnému incidentu v dětství, kdy omylem postřelila svou mladší sestru. Díky výstřelu z pistole tak zachrání Claire a obě se vydávají do řídící místnosti.

Tam sice najdou ženu, která si říká Overseer, ta se ale nachází za průhlednou stěnou. K velkému překvapení dvojice žena vzápětí spáchá sebevraždu. To způsobí autodestrukci a obě hrdinky se tak vydávají na úprk. Během něj je Moira uvězněna v troskách budovy a Claire je nucena skočit z obrovské výšky do moře.

Záchranná mise

Claire je naštěstí zachráněna a ihned se za ní do nemocnice vydá Barry Burton, který chce vědět informace o své dceři. Claire mu řekne, že ji nedokázala zachránit a poté je odvezena na jednotku intenzivní péče.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Barry o 6 měsíců později zachytí volání SOS, které vyslala Moira a znovu získá naději, že jeho dcera žije, vydá se tedy na ostrov. Tam potká Natalii, která ztratila paměť, a vezme ji s sebou, aby ji ochraňoval. Společně se dostanou až do zničené věže. Před ní naleznou obraz, na kterém jsou dva lidé. Barry okamžitě pozná, že jednou ze znázorněných postav je Albert Wesker, ale ženu vedle něj nedokáže identifikovat. Natalia mu prozradí, že je to jakási Alex Wesker, ale to už na ně zaútočí záhadná žena v kápi.

Známé jméno

Jak se brzy ukáže, je to Overseer, jejíž skutečné jméno je právě Alex Wesker a přes svou zdánlivou sebevraždu tak úplně nezemřela. Kvůli viru totiž zmutovala. Barrymu a Natalii se však před ní podaří utéct a vydávají se dál. Blízko stok najdou telefon Moiry, ale po ní samotné není ani stopa. Přes doly se dostanou až do Wosseku, kde je nahání nejen monstra, ale také Alex. Té se sice naskytne příležitost Natalii zabít, ale z neznámého důvodu to neudělá a uteče.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jenže Natalia už není tak úplně v pořádku. Probudí se v ní část z Alex Wesker, která jí před 6 měsíci uvěznila ve věži a přenesla do dívenky své vědomí. Natalia tak naviguje Barryho skrz místa, kde nikdy nebyla. Společně se dostanou až do úkrytu skutečné Alex, která si mezitím vzala obrovskou dávku viru Uroboros. Začne souboj.

Poslední vzdor

Alex má navrch a málem by Barryho byla zabila, kdyby se neobjevila Moira, která pád věže před šesti měsíci ve skutečnosti přežila. Ta tak zachrání Barryho, ale ještě nejsou ze všeho venku, Alex totiž mutuje dál. To už se však objeví Claire Redfield s vrtulníkem a odstřelovací puškou. Natalia a Moira si nastoupí do helikoptéry, zatímco Barry s Alex bojují na povrchu.

Nakonec, stejně jako před lety zabil její bratr Chris Alberta Weskera, pak Claire vystřelí raketometem přímo na Alex Wesker, čímž ji definitivně porazí. Na místo poté dorazí členové BSAA, kteří zabijí zbývající B.O.W. na ostrově.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Barry se rozhodne Natalii adoptovat a stará se o ni jako o svou vlastní dceru. Netuší už však, že je postupně víc a víc ovládána vědomím Alex Wesker, což by v budoucnu mohlo mít fatální následky.

Resident Evil: Damnation

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Rebelové

Zůstáváme v roce 2011, ale namísto ostrova se podíváme do Východní slovanské republiky. Tam právě probíhá občanská válka a nachází se zde vládní agent Spojených Států Leon S. Kennedy. Má se tu setkat s agentem, který má kódové označení „Strašák“, ten má totiž mít informace o zdejších bioteroristech. Leon je mezitím z mise stažen, ale zkušený agent se nechce vzdát a v úkolu pokračuje. V podzemní garáži skutečně najde agenta CIA, kterého hledal, ten je ale fatálně zraněn. Stihne říct jen jediné slovo: „včelař“, poté je zabit lickerem, který nečekaně zaútočí. Leon je skolen následující explozí a upadne do bezvědomí, zatímco se k němu přiblíží muž, který lickerovi přikáže, aby Leona nezabíjel.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Kennedy se probudí ve sklepení domu, kde ho začne vyslýchat jeden z rebelů, JD, který zde má kolegy „Buddyho“ a „Atamana“. Leon si všimne, že poslední zmiňovaný se celý třese a doporučí JDmu, aby na něj dával pozor, protože by se mohl proměnit v zombii. To už je ale objeví vojáci a rebelové jsou nuceni utéct. JD je postřelen a myslí si, že umírá, ale nakonec se ukáže, že ho zachránila jeho vesta. Ataman je už příliš slabý a musí ho odnést Buddy, nakonec si ale raději dobrovolně zvolí smrt, aby skupinku nezdržoval.

Kostel

Leon poté zjistí, že rebelové používají parazity Plaga, což vedlo k tomu, že někteří zmutovali do nebezpečných monster. Před jedním takovým se schovává JD, kterého nakonec musí Leon zachránit, protože JD nedokáže zabít svého bývalého kolegu.

Přesouváme se do sídla prezidentky Východní slovanské republiky Svetlany Belikove. Ta si pozve Adu Wong, jež se vydává za agentku BSAA, aby z ní dostala informace o Plaze, kterou rebelové používají.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Mezitím se zbývající rebelové setkají v nedalekém kostele, zatímco Leon potká Adu, kterou okamžitě obviní z použití Plagy. Ta se ohradí a tvrdí, že za použití biozbraní v této zemi zodpovědná není, nicméně přizná, že její mise je ukrást vzorek dominantní Plagy. Poté uteče.

Leon se vrátí do kostela, ale zjistí, že byl mezitím napaden monstry a přežil jenom JD. Ne však na dlouho, během útoku byl totiž nakažen a Leon ho nakonec musí zastřelit.

Sídlo

Buddy, který si přivede armádu lickerů, zaútočí na sídlo prezidentky. Leon se díky tomu do budovy proplíží a setká se s Adou, která mezitím utekla. Oba se shodnou na tom, že za teroristickými útoky v této zemi stojí sama prezidentka, která tím chce získat větší moc. A protože o biozbraně nemá ve svém sídle nouzi, vyšle na Buddyho a Leona dva tyranty. Ti jim sice utečou, ale na povrchu narazí na dalšího tyranta, který mezitím zmutoval do formy super tyranta. S obrovskou námahou se jim ho podaří porazit, to už se však na povrch dostávají předchozí dva tyranti. Málem by Leona i Buddyho zabili, ale na poslední chvíli se objeví letadla, která obě monstra zničí.

Pád prezidentky

Leon brzy zjistí, že byla do země vyslána americká a ruská armáda, aby nastolily pořádek. Později svrhnou i prezidentku Belikovou.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Buddy je z celé situace zdrcený. V boji totiž ztratil svého mentora i přátele. Chce po Leonovi, aby ho zabil, než se přemění v monstrum, ten to ale odmítne a Buddy se tak chystá spáchat sebevraždu. Leon ho však zastaví a střelí ho pouze tak, aby zabil Plagu uvnitř jeho těla. Buddy sice po zbytek života nebude moct chodit, ale může žít dál. Zůstane tak ve své domovině a začne znovu pracovat jako učitel.

Resident Evil 6

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Protilátky

Přesouváme se na konec roku 2012 do Edonie, kde propukla občanská válka. Nachází se v ní i mladý žoldák Jake Muller, který si přivydělává tím, že bojuje za rebely. Život v zemi se ale zásadně změní poté, co se objeví záhadný medikament, který lidé začnou využívat.

Jake si vezme svou dávku, aby ho přípravek posílil, jenže to s ním neudělá vůbec nic. Naopak jeho kolegové, kteří si také vpíchli přípravek, se nyní proměnili v monstra. Na scénu rychle přibíhá agentka Spojených Států Sherry Birkin, jedna z přeživších Raccoon City incidentu. Okamžitě informuje Jakea, že tento přípravek je ve skutečnosti C-Virus, nebezpečná látka, která byla vyvinuta teroristickou organizací s názvem Neo-Umbrella. Jake by mohl být klíčem k záchraně celého světa před tímto virem, protože jak sám dokázal, má protilátky.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jenže Jake nechce pomoct jen tak, koneckonců je to žoldák. Vyžádá si tedy od Sherry 50 milionů dolarů, s čímž je ona nucena souhlasit. Dvojice pak uteče, ale začne je nahánět obrovské monstrum Neo-Umbrelly zvané Ustanak. Po dlouhém souboji se ho však na nějakou dobu zbaví.

Občanská válka

Mezitím se v Edonii nachází také Chris Redfield, který zde vede Alpha Team BSAA. Jednotka má za úkol zajistit všechny používané biologické zbraně. Ukáže se, že prakticky všichni rebelové už zmutovali.

Po několika soubojích se Chris, jeho nový parťák Piers Nivans a další z jeho týmu setkají s Jakem a Sherry. Navzájem si pomůžou a Alpha tým zajistí, aby mohla dvojice utéct helikoptérou od BSAA. Jenže tam je znovu nahání Ustanak, který způsobí pád helikoptéry a tím i pád našich dvou hrdinů.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Mezitím se Chrisovi a jeho týmu povede ovládnout nepřátelskou základu. Tam rebelové věznili Adu Wong. Chris ji sice zachrání, ale celé je to jen past. Ada Alpha Team nakazí C-Virem. Povede se utéct jenom Piersovi, který nakonec musí zachránit Chrise. Ten utrpěl těžkou ránu do hlavy, která mu způsobí ztrátu paměti.

Syn

Jake a Sherry se po pádu helikoptéry proberou. Zjistí, že se nachází na úpatí zasněžené hory. Sherry sice utrpěla vážná zranění, ale ta se zázračně rychle zahojí. Dvojice dojde až do nedaleké chaty, kde si chvíli odpočinou, ale opět jsou přepadeni zmutovanými lidmi, kteří jsou nakaženi C-Virem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Útoku odolají a utečou, a přitom musí několikrát čelit Ustanakovi. Dostanou se až na edonianskou hranici, kde jsou obklíčeni skupinkou vojáků Neo-Umbrelly, kterou vede Ada Wong. Ta začne mluvit o Albertu Weskerovi. Jake nejprve vůbec nechápe, ale pak mu to Ada sdělí – Wesker byl jeho otec.

Ponorka

Čeká nás skok v čase, dostáváme se do června roku 2013. Ada Wong dostane neočekávanou zprávu od Dereka Simmonse, poradce prezidenta a mimo jiné člověka, který nařídil shození bomby na Raccoon City. Simmons Adě napsal, že má něco, co by se jí v budoucnu mohlo hodit.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ada tak následuje instrukce a infiltruje ponorku. Tam najde záznamy o šest měsíců starých příkazech ohledně zatknutí Jakea Mullera, ale Ada si nic takového nevybavuje. Zatímco přemýšlí nad podivným příkazem, vydá se na útěk z ponorky a znovu ji kontaktuje Simmons, který tvrdí, že tento důkaz je jen jedním velkým kusem do skládačky. Poté odhalí, že Neo-Umbrella spustí bioteroristické útoky v Americe a v Číně. Ada neotálí a okamžitě se vydává do Ameriky.

Prezident

Přesouváme se do města Tall Oaks, kde se nachází prezident Spojených Států Adam Benford a právě zde vypukne nákaza C-Viru. Na pomoc okamžitě přijede Leon Kennedy a jeho nová parťačka Helena Harper. Podaří se jim prezidenta najít, ten je ale již přeměněný v zombii a jsou nuceni ho zabít.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Sama Helena se potom nečekaně přizná, že za celý incident je zodpovědná ona. Chce Leonovi odhalit pravdu, ale až poté, co se dostanou do katedrály v Tall Oaks. A tak se tam dvojice agentů vydá.

Katedrála

Po cestě narazí na obrovské hordy infikovaných lidí, ale přece jen se jim povede do katedrály dostat. Pravda, o které mluvila Helena, se však skrývá až daleko v podzemí. Přes laboratoř se agenti dostanou do katakomb, kde najdou Deboru, sestru Heleny. Nejde však o příliš šťastné setkání, neboť Deborah začne mutovat do jakéhosi kokonu podobného těm, které dvojice dříve viděla v laboratořích.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Poté ale zmutuje ještě víc a stane se z ní velmi silné monstrum, které okamžitě zaútočí na Leona s Helenou. Dvojice se po nějakou dobu úspěšně brání, ale měla by na mále, kdyby nepřišla na pomoc Ada Wong. Helena je poté nucena udělat věc, které se do poslední chvíle bránila – zabít svou sestru. Pak konečně odhalí pravdu.

Za celým incidentem stál jeden muž – poradce prezidenta Derek Simmons. Ten si vzal Deboru jako rukojmí a tím donutil Helenu, aby s ním spolupracovala. Po tomto odhalení Ada odchází a vydá se zpět do laboratoře.

Dvojnice

V ní najde video, na kterém vidí samu sebe. Respektive, ne tak úplně. Byla na něm žena, která se zrodila z kokonu a vypadala jako Ada. Tím tak agentka vyřeší jednu záhadu. Rozkazy, které Simmons vydal, nebyly určeny jí, ale její dvojnici, která se za ni vydávala. Pravá Ada tak má jasný cíl – zabít ji.

Leon s Helenou se mezitím rozhodnou zavolat jejich informátorce Hunniganové, ale na druhé straně se ozve někdo jiný, samotný Simmons. Ten agenty obviní z incidentu, který přitom zavinil sám. Nabídne jim však, že může očistit jejich jména, pokud přijdou k němu.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

To dvojice pochopitelně nechce a shodne se na tom, že musí Simmonse zastavit. Vydají se zpátky na povrch, kde na ně ale čeká nemilé překvapení. Tall Oaks totiž čeká stejný osud jako Raccoon City, bude na něj shozena bomba.

Simmons se mezitím vydává do Číny, kde plánuje udělat podobný bioteroristický útok jako v Americe. Leon a Helena neotálejí, kontaktují Hunniganovou, kterou požádají, aby je prohlásila za mrtvé, a tajně se vypraví právě do Číny, aby zastavili Simmonse.

Bar

Přesouváme se do východní Evropy, kde se nachází už několik měsíců Chris Redfield. Rozhodně však ne v ideální kondici. Pravidelně chodí na toto místo, kde se celý den opíjí, až úplně ztratí povědomí o realitě. Jednoho dne za ním přijde jeho parťák Piers Nivans, který ho povzbudí, aby znovu vedl tým BSAA. Chris už si ani není schopný vzpomenout, před čím to vlastně utíká a co vůbec v baru dělá. Souhlasí tedy a vydá se se svým týmem do Číny, zatímco doufá, že se mu vrátí jeho paměť.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Čínou se postupně šíří infekce C-Viru a Alpha tým pod vedením Chrise Redfielda se musí probíjet přes hordy mutantů zvaných „J’avo“. Nakonec se jim ale povede splnit misi a zachránit přeživší. Navíc se Chrisovi začne vracet paměť a vzpomene si na události v Edonii. To ho velmi rozzuří a stanoví si jasný cíl – pomstít se Adě za to, co udělala jeho týmu. Bohužel, nemá tušení, že šlo o dvojnici Ady a pravá agentka Wong s tím nemá ni společného.

Vězení

Vracíme se za Jakem a Sherry, kteří byli 6 měsíců vězněni v budově Neo-Umbrelly v Číně, kde byli dennodenně podrobováni různým testům. Jednoho dne se ale naskytne výborná příležitost k útěku. Jakeovi se podaří vyhodit pojistky a společně s Sherry skutečně ze svého vězení uniknou.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Zatímco Sherry je nadšená, Jake se stále nemůže přenést přes to, kým byl jeho otec a myslí si, že je prokletý už jen tím, že v něm proudí Weskerova krev. Sherry ho však povzbudí a sdělí mu, že přece nemusí pokračovat v práci Alberta, ale naopak se může rozhodovat sám za sebe. Na to už Jake nemá odpověď.

Dvojice se následně spojí s americkou vládou a zjistí, že už se v Číně nachází také nadřízení Sherry, se kterými se rozhodnou setkat. Rychle najdou motorku a vydají se na místo.

Setkání

Dvojice se však dostane do potíží a je obklíčena biologickými zbraněmi Neo-Umbrelly. Poblíž je naštěstí Chris Redfield se svým týmem, který je zachrání. Nebylo však času nazbyt, aniž by tedy prohodili slovo, Sherry a Jake se vydají dál.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Nečekaně však narazí na další dvojici, konkrétně na Leona s Helenou, kteří už také dorazili do Číny. Díky tomuto setkání Leon zjistí, že nadřízený Sherry Birkin není nikdo jiný než Simmons. Leon jí vysvětlí celou situaci a Sherry mu nakonec prozradí, kde se bývalý poradce prezidenta nachází. Ve městě mezitím nastane absolutní chaos a oba páry jsou rozděleny. Ještě předtím se však stihnou dohodnout, že se sejdou právě na místě, kde se má nacházet Simmons.

Kdo s koho

Leon a Helena při cestě k Simmonsovi zahlédnou Adu Wong a vydají se za ní, aby se dozvěděli další informace. Jenže to už se na místě objeví Piers a jeho kapitán Chris, který, nebýt Leona, by ve své zuřivosti Adu na místě zabil. Okamžitě ji obviní z toho, že může za poslední bioteroristické útoky, ale Leon se jí zastane, na rozdíl od Chrise totiž ví, že pravým viníkem je Simmons. Situace se však vyhrotí, Chris a Leon na sebe navzájem míří pistolemi.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jak se říká, dva se perou, třetí se směje. Ada využije situace a uniká z budovy. Chris se však nevzdává a spolu s Piersem se vydají na loď Neo-Umbrelly, kam míří také Ada. Leon s Helenou pokračují v cestě za Simmonsem.

Vlak

Jake a Sherry dorazí na místo těsně po Leonovi a Heleně. Druhá jmenovaná dvojice agentů chtěla vše vyřešit sama a vyzve Jakea a Sherry k útěku. Ten se jim částečně povede, ale brzy padnou opět do zajetí Neo-Umbrelly.

Leon a Helena konfrontují Simmonse, který si však vzal dávku C-Viru. Následně naskočí na vlak, kam ho dvojice pronásleduje. Tam začne souboj.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Simmons zmutuje do podoby obřího psa a útočí na oba agenty, kteří ho nakonec na střeše porazí. Jenže jenom dočasně. Derek se znovu zvedne a odkopne Leona na druhý vlak, který čirou náhodou právě jede kolem. Zkušenému agentovi se povede utéct a přeskočit zpět na první vlak, zatímco Simmons z něj seskočí a začne běžet vedle něho, zatímco po dvojici střílí.

To už se ale na obřího psa Simmonse řítí protijedoucí vlak, který je nárazem vykolejen. Derek vyvázne bez škrábnutí a znovu zaútočí na oba agenty. Heleně se naštěstí podaří Simmonse postřelit, ten tak spadne a vlak ho přejede, což způsobí jeho vykolejení. Oběma agentům se povede přežít.

Město v nebezpečí

Chris a Piers se mezitím dostanou na loď Neo-Umbrelly, kde znovu konfrontují Adu, ovšem tentokrát tu falešnou, aniž by to věděli. Než ale stačí něco udělat, přiletí vrtulník s muži od Simmonse, kteří Adu zastřelí. Piers už jen stihne sebrat vzorek viru, který se nacházel v jejím kufru, a následně se oba agenti BSAA vydají k letadlu.

Na lodi se nachází mezitím také skutečná Ada, která zjistí původ svého klonu. Jde o Carlu Radames, podřízenou Simmonse, které byl dán C-Virus a DNA Ady. Dvojnice měla poslouchat jen a pouze Simmonse, jenže to se postupem času změnilo a začala se v ní probouzet mysl Carly. To byl také důvod, proč se ji Derek rozhodl odstranit.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ada následně najde tělo Carly, které však znovu oživne a zmutuje. Skutečná Ada ji po dlouhém souboji definitivně porazí a unikne v helikoptéře.

Chris a Piers se následně snaží zneškodnit raketu, kterou chce Neo-Umbrella seslat na nedaleké město, ale nakonec se jim to nepovede. Chris se jen pár vteřin před dopadem spojí s Leonem, kterého alespoň na poslední chvíli varuje, že už je příliš pozdě. Dopad rakety způsobí rychlé rozšíření viru, který lidi promění na zombie. Leon však ještě před útěkem z města řekne Chrisovi, aby se vydal do podzemní základny Neo-Umbrelly, v níž je vězněna Sherry a Jake.

Zoufalý útěk

Leon a Helena se ocitnou v nezáviděníhodné situaci. Jsou však odhodlaní udělat vše proto, aby se z města dostali. Postupně se probijí přes hromadu nemrtvých a dostanou se do mrakodrapu, kde na ně nečeká nikdo jiný než Derek Simmons. Ten záhadným způsobem přežil přejetí vlakem a nyní zmutuje do podoby obřího dinosaura. Naštěstí se objeví Ada Wong se svým vrtulníkem, která dvojici seshora kryje.

Nejprve ho nejsou schopni vůbec porazit, následně se ukáže člen s BSAA s vozidlem, které má vzadu dva kulomety. Dvojice agentů je využije, ale ani to na dinosaura Simmonse nestačí. Ten navíc vozidlo zničí a jeho řidič umírá.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Agentům se s využitím všech sil podaří dinosaura zneškodnit a vydají se nahoru, jenže výtah exploduje a dvojice musí začít šplhat po laně. To už se zase vrací Simmons, který tentokrát opět zmutuje do podoby psa a zaútočí na Adu. Tu z plošiny agenti chvíli kryjí, jenže podlaha pod nimi se záhy zhroutí a dvojice musí pokračovat ve šplhání. Simmons následně změní cíl a začne pronásledovat Leona s Helenou. Hrdina z Raccoon City tak seskočí na další plošinu, zachrání Adu a následuje další souboj se Simmonsem. Ten málem Leona zabije, ale tentokrát ho zachrání Ada se svým šípem z kuše, kterým Dereka probodne a shodí z budovy.

Ada poté uteče a Leon s Helenou pokračují v cestě nahoru, kde je čeká několik dalších soubojů se Simmonsem. Ten nejprve získá obrovské rameno, poté zmutuje do podoby obří mouchy a následně pavouka. Agentům se však povede dostat se k vrtulníku, kde najdou raketomet, který způsobí definitivní smrt Simmonse. Leon s Helenou následně úspěšně uniknou z města.

Oběť

Chris s Piersem mezitím úspěšně infiltrují základnu Neo-Umbrelly a zachrání Jakea se Sherry. Syn Alberta Weskera okamžitě konfrontuje Chrise poté, co se dozvídá, že zabil jeho otce. Jenže to už na ně zaútočí nová biologická zbraň s názvem Haos. Kdyby se toto monstrum dostalo na povrch, vše by bylo ztraceno. Chris nařídí dvojici, aby utekli, zatímco on a Piers se postarají o Haose.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ten oba vojáky zraní a jejich osud by byl málem zpečetěn, Piers se však rozhodne, že si vezme dávku vylepšeného C-Viru, kterou získal z kufru falešné Ady. Díky tomu dokáží monstrum porazit, ale Piers je postupně ovládán virem. Smíří se tak se svým osudem a nechá Chrise se evakuovat, zatímco sám umírá.

Padesát dolarů

Jake a Sherry se mezitím snaží z budovy utéct, jenže se opět objeví Ustanak. Začne tak brutální souboj, ve kterém ho nakonec dvojice dočasně porazí. Následně se vydají na cestu ven pomocí zvláštního výtahu, jenže Ustanak stále ne a ne zemřít. S vypjetím všech sil ho oba hrdinové definitivně skolí a monstrum spadne do vybuchující budovy.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jake poté předá Sherry vzorek své krve a jejich cesta je u konce. Dokonce už ani nepožaduje svou původně avizovanou odměnu 50 milionů dolarů, ale sleví na pouhých padesát babek.

Z Jakeovy krve je následně vytvořena vakcína proti C-Viru a nebezpečná nákaza je tak definitivně poražena.

Resident Evil: Vendetta

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Zombie jsou už v Mexiku

Zůstaneme v roce 2013, kdy je Chris Redfield vyslán společně s jednotkou mexické armády na záchranu agentky BSAA Cathy White a jejího syna Zacka. Ty drží obchodník s biologickými zbraněmi Glenn Arias, který se po rozpadu Tricellu a Neo-Umbrelly stal hlavním cílem BSAA.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Jednotka dorazí do sídla, jenže brzy je napadena zombiemi. Cathy i Zack už jsou bohužel po smrti a přeměněni na nemrtvé. Přežije jen Chris, kterému se podaří ze sídla utéct, venku ho však napadne samotný Arias. Ten mu odhalí, že vytvořil nový virus, díky kterému nakažení ví, koho mají zabít a koho ne. To ostatně dokáže následující moment, kdy se na místo vrhne horda zombií, která Aria kompletně ignoruje a jde jen po Chrisovi. Naštěstí ho na poslední chvíli zachrání armádní vrtulník.

Vakcína

Přesouváme se do Chicaga, kde se o čtyři měsíce později univerzitní profesorka Rebecca Chambers, bývalá členka S.T.A.R.S., snaží najít vakcínu proti novému viru, který se šíří napříč Spojenými státy. Dosud provedla celkem 252 pokusů a nyní se chystá na další, proto řekne svému kolegovi Aaronovi, aby zašel pro vzorky viru. Mezitím se jí povede vakcínu úspěšně vytvořit, jenže se stane něco nečekaného. Aarona po cestě napadne Ariova osobní strážkyně Maria, která poté vyhodí pojistky a vypustí do budovy skrz ventilaci virus.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Pracovníci se postupně mění v zombie a přežívá jen Rebecca, jež však také postupně slábne. Naštěstí se jí podaří dostat včas do místnosti s vakcínou, kterou si záhy aplikuje, což zastaví její přeměnu na zombii. Když vyjde z místnosti, potká několik proměněných kolegů, včetně Aarona, kterého musí zabít. Následně uteče zpátky do své laboratoře, kde ji nakonec zachrání jednotka BSAA „Silver Dagger“ pod vedením Chrise Redfielda.

Návštěva

O něco později Rebecca na hotelu sleduje zprávy a postupně si zapisuje místa, kde se virus vyskytuje. Nemůže však mezi nimi najít žádnou souvislost. To už do místnosti vejde Chris, který Rebecce sdělí, že její vakcína bude za chvíli nejspíš neúčinná, protože Maria při vloupání do laboratoře pravděpodobně zjistila její složení. Rebecca poté odhalí, že virus je podobný Plaze, kterou využíval kult Los Iluminados v roce 2004.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Oba se tak vydají do Colorada za Leonem Kennedym, který se s Plagou setkal. Najdou ho však opilého a ikonický hrdina tentokrát vůbec nechce spolupracovat. Když se ani jednomu z nich nepodaří Leona přesvědčit, Rebecca na chvíli odejde, načež ji nečekaně přepadne a unese Maria.

Do restaurace mezitím přiběhne Patricio, což je muž, kterého Leon zná a může podle něj za smrt jeho jednotky ve Washingtonu. Patricio tvrdí, že ve Španělsku byla unesena jeho manželka a dcera. Měl za tím stát překupník zbraní, který teď spolupracuje s přeživšími členy Los Iluminados, aby připravil útok biologickými zbraněmi na USA. To už ale k budově přijede dodávka s ozbrojenými muži od Ariase. Patricio je smrtelně zraněn a následně vykrvácí.

Falešná svatba

Rebecca se probudí v Manhattanu a jak rychle zjistí, má na sobě svatební šaty. Do místnosti vejde Arias, který odhalí, že v krabicích, které jsou na židlích, jsou zbytky jeho přátel a rodiny. Oživil je pomocí a-Viru.

Arias totiž všechny ztratil při své skutečně svatbě, kdy na místo jejího konání byla shozena bomba a on jediný přežil.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Rebecca poté Ariovi řekne, že přišla na to, jak je virus stvořený. Jsou tři druhy, přičemž ten první se šíří vodou a sám o sobě je neškodný, pokud ale dojde k jeho aktivaci pomocí druhého typu viru, který se šíří vzduchem, člověk se přemění na zombii. Třetí typ se poté chová jako vakcína a zabraňuje přeměně. Arias vše potvrdí a následně se s ní chce oženit, aby tak nahradil svou ztracenou ženu. To Rebecca odmítne, což Aria rozzuří. Rebeccu nechá odvézt do laboratoře, kde ji chce nakazit virem.

Potyčka v New Yorku

Leon a Chris se mezitím snaží Rebeccu najít. Kennedy si vzpomene na mobil Patricia a zkontroluje jeho data. Zjistí, že Arias vlastní společnost A-GUA, která prodává minerální vodu v New Yorku. Tato voda obsahuje první typ viru. Jakmile bude značka dostatečně populární, má být vypuštěn druhý typ viru, což zapříčiní okamžitou přeměnu všech, kteří již byli nakaženi prvním druhem. Leon ale zároveň zjistí, že je zde jistá alternativa. Pokud by se něco nepovedlo, Arias měl v záloze třetí typ viru, který by mohl být nad New Yorkem rozšířen vzduchem a fungoval by jako instantní vakcína.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

V New Yorku mezitím Arias spustí útok, který byl původně plánován až na následující den. Kamiony společnosti A-GUA jezdí po městě a parkují na předem určených místech, kde vypustí druhý typ viru. Lidé, kteří pili jejich vodu, se tak okamžitě přemění na zombie. NYPD ani BSAA nezvládá nápor, ale to už se na scéně objeví jednotka Silver Daggers, které již byla podána vakcína. Ta se rozdělí na dva týmy: V prvním byla Nadia a DC, v tom druhém potom Leon, Chris a Damien.

Leon, poučený poznámkami od Rebeccy, hodí granát na jeden z kamionů, což úspěšně eliminuje virus. Agenti Aria se postupu hrdinů pokouší zamezit, ale členové jednotky Silver Daggers je úspěšně porazí. Bohužel, poté jsou napadeni zmutovanými psy, kteří zabijí Damiena. Chris je zachráněn Leonem, který na své motorce psy odláká a vjede na dálnici.

Třicet minut

Chris se pak úspěšně dostane do laboratoře, kde je vězněna Rebecca. Jak se ale dozví, má pouhých třicet minut, než dojde k její přeměně. Pokusí se ji tedy zachránit, je ale napaden jednou z hlavních zbraní Aria – Diegem. Naštěstí se mu podaří přežít a rozhodne se, že podá Rebecce neaktivní, tedy třetí typ viru, který se chová jako vakcína. Poté začne bojovat se samotným Ariem, kterého se mu alespoň na nějakou dobu podaří porazit, sám Chris je však těžce zraněný.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Po chvíli ho navíc najde Diego, který nakazí Ariase a-Virem a oba se spojí v tyranta. Začíná tak další souboj, v němž Chrise zachrání právě přijíždějící Leon, který Aria odláká. Chris se mezitím vydá najít vakcínu, zatímco na místo dorazí zbytek týmu Silver Daggers. Spoluprací se jim podaří Aria definitivně porazit. Tým poté zachrání Rebeccu a podá jí neaktivní typ viru, což zastaví její přeměnu. Virus poté rozšíří vzduchem po celém New Yorku, což konečně zastaví šíření a všechny zombie se přemění zpět na podobu člověka.

Resident Evil 7

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Předehra

Přesouváme se do roku 2017, kdy se tříčlenný televizní štáb vydá do městečka Dulvey v americké Louisianě. Tým se skládá z uvaděče Petera Walkena, producenta Andreho Sticklanda a kameramana Clancyho Jarvise. Vydají se do domu, který měl být již 3 roky opuštěný, a mají v něm natočit epizodu svého pořadu Sewer Gators. Vše se ale rychle zvrtne. Andre se ztratí a zbylí dva členové se ho vydají hledat. To se jim povede, Andreho však naleznou mrtvého. Oba přeživší poté zajme Jack Baker.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Celá rodina Bakerových zešílela a oba členy štábu se snaží zabít. Pete zemře poměrně rychle, zatímco Clancy dlouho přežívá. Osudným se mu však stane hra Jackova syna Lucase, při které je upálen za živa.

Nečekaná zpráva

O několik týdnů později dostane systémový inženýr Ethan Winters zprávu od své manželky, že se nachází právě v Dulvey. Je to velice zvláštní, protože jeho žena Mia je už tři roky nezvěstná a byla považována za mrtvou, nicméně po obdržení zprávy se Ethan rychle vydá na místo. Dostane se do opuštěného domu, v jehož sklepení skutečně najde Miu.

Ta si ale na nic nepamatuje a je naprosto zmatená. Společně se vydají na cestu ven, jenže po cestě je Mia unesena neznámým mužem. Za chvíli se znovu objeví, ale její chování se drasticky změní, okamžitě Ethana napadne a zraní. Poté se sama dostane do bezvědomí, jenže nedlouho poté znovu na svého manžela zaútočí. Ten je nakonec donucen zabít Miu sekerou. Následně je kontaktován Zoe, poslední členkou rodiny, která ještě zůstala při smyslech. Ta mu řekne, aby z domu utekl přes půdu.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Po cestě je Ethan znovu napaden Miou, která mu motorovou pilou usekne ruku. Ani to jej nezastaví a vydá se na půdu, kde ho čeká další souboj se svou manželkou, v němž ji zastřelí pistolí. Následně je ale Ethan omráčen Jackem Bakerem, který jej unese.

Vítej v rodině

Ethanovi je znovu přišita jeho levá ruka a poté je svědkem večeře rodiny Bakerových, které se účastní Jack se svou ženou Marguerite, synem Lucasem a babičkou na kolečkovém křesle. Rodina se snaží Winterse donutit sníst jídlo, které připravila (lidské maso), ale naštěstí je v tom přeruší zvonění. Ethan následně uteče, přestože ho nějakou dobu nahání Jack. Poté si všimne policisty, který stojí venku a požádá jej o pomoc. Dostane se mu jen kapesního nože s tím, že se mají setkat v garáži. Tam je však policista brutálně zabit Jackem, se kterým je Winters donucen bojovat. Podaří se mu ho porazit, poté ale Jack opět oživne, a nakonec se zabije sám kulkou z Ethanovy pistole.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ten se vydá dál prozkoumávat dům, aby našel potřebné předměty k otevření dveří ven. Po cestě narazí na zmutovaná monstra zvaná „Molded“ a musí opět bojovat s Jackem, který ještě stále neumřel. Porazí ho pomocí motorové pily a následně může z domu utéct.

Sérum

Ethan se dostane do karavanu, kde ho znovu kontaktuje Zoe a poradí mu, že musí najít ingredience pro sérum v nedalekém domu u bažin. Dokud se Zoe a Mia nevyléčí, nemohou toto místo opustit. Ethan se tam tedy vydá, v domě ho však napadne agresivní hmyz a Marguerite, která následně zmutuje do podoby pavouka.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Souboj s ní je pro Winterse velmi náročný, ale nakonec ji porazí. Získá důležitou ingredienci pro sérum a vydává se zpět do karavanu, kde se má setkat se Zoe. Zároveň začne mít zvláštní vize malé holčičky.

Zahrajeme si takovou hru

V karavanu však Zoe není. Následně se s Ethanem telefonicky spojí Lucas, který Zoe i Miu unesl. Winters se nejprve vrátí do hlavního domu, kde najde dvě karty, pomocí kterých se dostane do Lucasova doupěte hrůzy. Tam čelí několika pastem i spoustě nepřátel a na konci je nucen hrát tu samou hru, kterou před několika týdny hrál kameraman Clancy. Ethan už ale díky videozáznamu celého incidentu ví, co má dělat.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Přechytračí Lucase, který následně uteče. Winters získá druhou a zároveň finální ingredienci pro výrobu séra a vydá se do nedalekého domu u bažin.

Volba

Tam Ethan osvobodí Miu i Zoe, která připraví dvě dávky séra, jenže to už na ně zaútočí zdánlivě nesmrtelný Jack Baker, který zmutoval do podoby obřího monstra. Ethan ho po dlouhém souboji porazí, ale když se chystá odejít, Jack se znovu zvedne. Zoe Wintersovi poradí, aby na něj použil sérum, což Ethan udělá. Baker tím zkamení a už tak není hrozbou.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Před Ethanem teď stojí důležité rozhodnutí. Zbyla mu jenom jedna dávka séra. Dá ji Zoe anebo Mie? Pochopitelně si vybere svou manželku Miu, se kterou odpluje na motorovém člunu, ale Zoe slíbí, že pro ni pošle pomoc.

Přepadení

Po chvíli ale Ethan spatří obří loď a nechápe, jak se zde ocitla. Brzy nato jsou napadeni velkými chapadly a Winters upadá do bezvědomí. Mia se probouzí sama a vydá se prozkoumat loď, která zde ztroskotala. Stejně jako Ethan začne mít vize malé dívky, která se jmenuje Eveline a tvrdí, že Mia je její matka. Ta si ale na Eveline vůbec nepamatuje, dívka ji tedy donutí podívat se na videozáznam, aby si na předchozí události vzpomněla.

Před třemi lety

Mia tak prostřednictvím záznamu znovu prožívá události z roku 2014. Jak se ukáže, byla členkou organizace The Connections, která vytvořila biologickou zbraň v podobě dítěte, čímž je právě Eveline. Mia společně s Alanem Droneyem měli za úkol dívku hlídat, jenže se jim celá situace brzy vymkla z rukou. Eveline začala být agresivní a vytvářela monstra, která se rychle rozšířila po celé lodi. Mia, při pokusu Eveline najít, objevila zraněného Alana, který byl dívkou zabit. Sama byla poté infikována a upadla do bezvědomí.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Po chvíli se probudila a nahrála zprávu Ethanovi, ve které mu sdělila, že na ni má zapomenout. Tato nahrávka se však nikdy neodeslala. Poté Eveline potopila celou loď a Mia spadla do moře.

Sen

Zpátky do současnosti. Eveline se zeptá Mii, jestli bude její matkou, ta to odmítne a dívka jí proto sdělí, že ji už tím pádem nepotřebuje. Mie se poté podaří opravit výtah a dostane až do nejnižšího patra, kde je vězněn Ethan.

Ten má mezitím sen, ve kterém se mu zjeví Jack Baker a sdělí mu, že za všechno může právě Eveline. Jeho rodina byla úplně normální, ale když tuto dívku objevili a vzali si ji k sobě, vše se změnilo. Stali se z nich vrazi, které Eveline ovládá. Infikovaný s tím nemůže dělat vůbec nic, byť si své činy uvědomuje. Jack proto Ethanovi řekne, aby vše skoncoval a zastavil Eveline.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Mia svého manžela osvobodí a vyhodí ho z místnosti jen těsně předtím, než ji znovu ovládne Eveline.

Doly

Ethan se vydá do nedalekých solných dolů, kde zjistí podrobnosti o Eveline. Mimo jiné se také dozví, že zatímco Jack, Marguerite a Mia byli pod její kontrolou, Lucas dostal sérum a jen předstíral, že ho Eveline ovládá. Ve skutečnosti pracoval pro The Connections.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Ethan poté vyrobí speciální látku, která je schopná Eveline zabít a vydá se přes doly zpět do domu Bakerových. Během cesty má čím dál tím víc halucinací, které nakonec překoná a je schopný píchnout dívce injekci s toxinem.

Odhalení

Krátce nato se ukáže, že Eveline byla celou dobu „neškodná“ babička, kterou Ethan potkával při průchodu domem. Následně ale zmutuje do podoby obřího monstra, zničí půdu a Ethan se ocitne venku.

Nejprve není schopný Eveline porazit, protože klasické zbraně ji moc nezraňují, ale na místo náhle přilétnou vrtulníky, ze kterých je Ethanovi shozena silná zbraň se speciálními náboji. Pomocí té tak Winters definitivně Eveline usmrtí.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Z helikoptéry začnou vystupovat vojáci, kteří nejsou vedeni nikým jiným než Chrisem Redfieldem. Ten se Ethanovi představí a následně ho pošle do bezpečí, kde už se nachází také Mia, kterou vojáci zachránili. Manželé tak odlétají ve vrtulníku domů. Ve vrtulníku, který nese logo Umbrelly.

Modrá je dobrá

Chris Redfield zůstává u Bakerových a vydá se do solných dolů, kde má najít Lucase, posledního přeživšího z celé rodiny. Jak se brzy ukáže, Chris sice stále pracuje pro BSAA, ale nyní je na misi se společností Blue Umbrella. Ta vznikla v roce 2007 a tvoří ji zaměstnanci původní Umbrelly, kteří se rozhodli, že tomuto jménu zlepší reputaci a napraví chyby předchozí firmy.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Chris chce zároveň zachránit své tři kolegy, které Lucas unesl. Bohužel se mu to nepovede a na vše tak zůstane sám. Nakonec Lucase dožene a zabije, ten však zmutuje a začíná další souboj. Chris vítězí a zničí všechna data, která Lucas posílal společnosti The Connections.

Konec Zoe

Zoe byla Ethanem ponechána na pospas Eveline a zkameněla, zázrakem se jí však povedlo přežít. O nějakou dobu později ji objeví vojáci ve službách Blue Umbrelly, kteří se ji chystají odnést do bezpečí a podat vakcínu. Na místo se ale dostane také Joe Baker, bratr Jacka, který si myslí, že ji vojáci chtějí zabít, a tak je omráčí. Jednoho z nich zajme a zjistí od něj, že se nedaleko odsud nachází tábor, ve kterém je připravena vakcína. Joe se tam vydá a vakcínu najde, jenže dávka není dostatečně silná a Zoe se plně nevyléčí. Voják ho informuje o místě, kde může vytvořit plnou dávku, ale to už ho napadne monstrum z bažin, které vojáka zabije.

Joe se Zoe, která je stále v bezvědomí, se vydají na člunu dál. Joeovi se podaří vyrobit vakcínu, ale je znovu přepaden monstrem z bažin. Toho porazí a vrátí se k Zoe, příšera se však znovu objeví a Zoe unese. Joe ji pronásleduje a zjistí, že monstrum je ve skutečnosti jeho bratr Jack, který se znovu zregeneroval.

Kompletní příběh série Resident Evil, část třetí

Joe uteče a najde speciální rukavici, díky které může rozdávat velmi silné údery. Znovu se tak postaví Jackovi a tentokrát ho porazí nadobro. Poté podá Zoe vakcínu a ta se konečně probouzí. Hned nato na místo vběhnou vojáci v čele s Chrisem a odvedou je do bezpečí.

O něco později obdrží Zoe hovor. Jak se ukáže, je to Ethan, který jí řekne, že dodržel své slovo a zavolal pomoc. Zoe mu za to poděkuje.

A tím končí náš příběh. Rozhodně ne ale příběh celé série. Za pár dnů vychází Resident Evil Village, kde nás nepochybně čeká spousta překvapení a příběhových zvratů. Kdo je Matka Miranda? Proč Chris zabil Miu a unesl Ethanovu dceru Rose? To vše a mnohé další se v RE8 určitě dozvíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama