Konami údajně končí s vývojem AAA her
Novinka Konami údajně končí s vývojem AAA her

Konami údajně končí s vývojem AAA her

Jan Kalný

Jan Kalný

59

Kromě nového dílu fotbalové série PES se nedočkáme žádných jiných tříáčkových her.

Reklama

Konami je poslední dobou mnohými hráči vnímán skoro jako ekvivalent pro šílenost a naprostou blbost. Rozhádání se s Kojimou byl jen začátek této řetězové reakce a po rozpadnutí Kojima Productions a údajném zaměření na mobilní hry tu máme poslední hřebíček do rakve AAA her – Konami podle všeho opravdu končí s vývojem AAA her. Ne že by nás to mrzelo, vzhledem k aktuálnímu stavu…

První zvěsti se objevily na francouzském Gameblogu, které následně podpořil i britský Eurogamer. Konami má údajně zastavit všechen vývoj AAA her, kromě vývoje PES 2017 a dokončení Metal Gear Online, a věnovat se mobilním hrám, o čemž se mluvilo už dříve.

Což mimo jiné znamená, že z údajného nového dílu série Metal Gear, na kterém mělo Konami pracovat, nic nebude. Maximálně se objeví něco na mobily, plnohodnotný titul ale už prostě nečekejte.

Podle všeho Konami také opustil Julien Merceron, který dohlížel na vývoj Fox Enginu, který aktuálně pohání Metal Gear Solid V a PES 2016. Údajně byl nespokojený s tím, kam Konami spěje.

Určitě se sluší říct, že Konami není firma, která se zabývá jenom vývojem her. Pod křídly Konami je hodně odvětví, mezi kterými jsou například hračky nebo hrací automaty.

Když nic jiného, tak bude od nynějška „konami” označení pro vyhození všeho z okna, podle hráčů. Zatím je možné, že je to všechno jenom jeden velký vtip, ale to by aktuálně působilo spíše jako deus ex machina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama