Podle japonského dabéra Snakea z Metal Gear Solid už Kojima Productions neexistuje
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Podle japonského dabéra Snakea z Metal Gear Solid už Kojima Productions neexistuje

Podle japonského dabéra Snakea z Metal Gear Solid už Kojima Productions neexistuje

Jan Kalný

Jan Kalný

60

Jak se zdá, zažíváme konec firmy, která nám před dlouhými lety přinesla první díl této slavné série.

Reklama

Perex této novinky může být trochu zavádějící. Samotné Kojima Productions, jak jej známe dnes, nebylo založeno až do roku 2005. Kojima i přes to dává zásluhu právě Kojima Productions za všechny Metal Gear hry už od prvního dílu.

A teď tedy k samotné novince - jak už jste si mohli všimnout, Kojima Productions už podle všeho prostě není a pátý díl MGS bude jejich poslední hrou a zároveň posledním Metal Gearem od Kojimy.

Japonský dabér Snakea, Otsuka Akio, na svém Twitteru napsal, že Kojima Productions bylo rozpuštěno. Logicky tak lze říct, že jejich práce na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain je už téměř hotová. Otsuka ale věří, že půjde o jejich nejlepší hru vůbec a my můžeme jenom doufat, že tomu tak skutečně bude.

Pro úplnost ale doplňujeme, že to není až taková náhlá novinka. Už v březnu jsme vás informovali, že něco není v pořádku. A pak už to šlo jenom z kopce, když logo Kojima Productions zmizelo ze stránek Silents Hills (které pak bylo úplně zrušeno). Pořád jsme ale měli jistou naději, že se Konami probere a zamyslí se. No, k myšlení nedošlo a tak jsme teď tady a čtete tuhle novinku.

Je to bezesporu škoda. Konami sice už údajně vyvíjí další díl Metal Gear Solid, ale věřím, že se všichni shodneme na tom, že bez Kojimy už to prostě nebude ono. Teď už jen zůstává otázkou co nového si Hideo Kojima vymyslí. My mu rozhodně držím palce a těšíme se na cokoliv s čím přijde. A myslím, že poděkování za celou sérii je také na místě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama