Konec nadějím. Kingdom Come: Deliverance český dabing mít nebude
KC: Deliverance Novinka Konec nadějím. Kingdom Come: Deliverance český dabing mít nebude

Konec nadějím. Kingdom Come: Deliverance český dabing mít nebude

Michal Burian

Michal Burian

75
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

„Ačkoliv je z toho Dan velmi smutný, Kingdom Come se českého dabingu opravdu nedočká.“

Reklama

13. února 2019 to bude rok, co světlo světa spatřilo vyhlížené středověké RPG Kingdom Come: Deliverance od pražského studia Warhorse a hráči stále doufají, že se brzy dočkají českého dabingu, který tým pod vedením Dana Vávry nikdy přímo nesliboval. Bohužel nastal konec nadějím. PR manažer Tobias Stolz-Zwilling ve streamu během vánočních svátků potvrdil, že český dabing do Kingdom Come: Deliverance přidán nebude.

Než si povíme důvody, které Tobi řekl, tak je nutné vědět ještě jednu věc. Warhorse Studios nikdy český dabing přímo neslíbilo. Pouze Dan Vávra několikrát vyjádřil touhu mít Kingdom Come: Deliverance v kompletní češtině. Jak se ukázalo, tento cíl nebude naplněn. Jedním z důvodů jsou finance. Kompletní lokalizace by stála nemálo peněz, které by se nejspíš nikdy nevrátily. Tady vidím největší problém v tom, že KCD bude již rok a dabing by nejspíš prodeje výrazně nenakopl. Další překážka leží v čase, který by muselo Warhorse dabingu věnovat, což by opět stálo peníze.

„Ačkoliv je z toho Dan velmi smutný, Kingdom Come se českého dabingu opravdu nedočká,“ odpověděl Tobias Stolz-Zwilling ve streamu na dotaz z jednoho z diváků (thx Vortex.cz). „Důvodem je to, že by v tuhle chvíli musel Dan a celý tým designéru ukončit aktuální práci a začít se věnovat přípravě dabingu, což si zkrátka nemůžeme dovolit. Je to ostuda, ale nad případným dabingem se můžeme zamyslet až u budoucích projektů,“ dodal PR manažer s nadějí, že v dalších hrách by již český dabing být mohl. Ještě jsme se dozvěděli jednu věc, Kingdom Come: Deliverance má německý dabing z důvodu toho, že se ho ujala vydavatelská společnost Deep Silver.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama