Konec PlayStation TV se blíží
Novinka Konec PlayStation TV se blíží

Konec PlayStation TV se blíží

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

12

Oficiální japonské PlayStation stránky přišly s ne až tak překvapivým oznámením.

Reklama

Prodej konzole PlayStationu TV (neboli PlayStation Vita TV, jak se jmenuje ve své domovině) v Japonsku pomalu končí. K oznámení došlo prostřednictvím oficiálních internetových stránek japonského PlayStationu. Přitom tato malá konzole PlayStation TV, umožňující doma přehrávat PS Vita tituly, byla poprvé oznámena teprve v září 2013 a její prodej byl zahájen 24. listopadu téhož roku. Do Severní Ameriky a Evropy se dostal o rok později.

Budoucnost konzole už ale nějaký čas nevypadala vůbec dobře. Prvním opravdu velkým identifikátorem bylo listopadové snížení ceny. V USA spadla cena na pouhých 19,99 dolarů, což představuje snížení o 75 procent z původních 80 dolarů. U nás se cena konzole dostala na pěkných 999 Kč.

Přitom se začátky nezdály tak špatné. Tento stroj byl dokonce na japonském Amazonu vyprodán už v předobjednávkách.

Nicméně se po čase zjistilo, že prodeje opravdu nejsou tak dobré, jak se původně předpokládalo a po snížení ceny se některé obchody dokonce rozhodly nabízet PlayStation TV spolu s koupí konzole PS4, úplně zdarma. Ve Velké Británii třeba Sony srazila v březnu loňského roku cenu z 84,99 liber na 44,99 liber, ale i tak se konzole zanedlouho dávala k některým nákupům PS4ky zdarma.

Sám šéf Sony Studios Shuhei Yoshida v červnu loňského roku při rozhovoru pro GameInformer připustil, že toto zařízení „nesplnilo očekávání spotřebitelů. Ten koncept je těžké vysvětlit. Dalo by se říci, že je to minikonzole a také zařízení pro streamování videí. Jenže řekneme-li, že je to minikonzole, tak stejně jako od ostatních minikonzolí lidé očekávají lepší přístroj. Něco jako je PS4 nebo Xbox One. Když se ale řekne, že je to zařízení pro video-streaming, existují i ​​jiné přístroje, nabízející high-definition videa."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama