Kontroverzní Six Days In Fallujah letos nakonec nevyjde
Six Days in Fallujah Novinka Kontroverzní Six Days In Fallujah letos nakonec nevyjde

Kontroverzní Six Days In Fallujah letos nakonec nevyjde

Dominik Tománek

Dominik Tománek

6
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Evergreen posledního roku se opět opakuje.

Reklama

Six Days In Fallujah je připravovaná hra, která zachycuje události druhé bitvy o Fallúdžu během války v Iráku v roce 2004. Autoři slibují realistické FPS, jenž vzniká ve spolupráci s veterány a přímými účastníky bitvy, deklarovaná je tedy i historická přenost. Celou dobu vývoje ji však doprovází smůla a dlouhé odkládání. V roce 2009, kdy autoři hru oznámili, se na ní vzhledem k tehdy poměrně čerstvému tématu snesla taková kritika, že se nakonec vydavatel Konami rozhodl financování projektu zrušit a Six Days in Fallujah položit k ledu.

Na začátku letošního roku přišla nečekaná zpráva a hra dostala znovu zelenou. Reinkarnovaná verze hry měla původně spatřit světlo našich televizí a monitorů ještě letošní rok, ale nový vydavatel oznámil, že to tak nakonec nebude. Generální ředitel vydavatele Victura, Peter Tamte, zprávu okomentoval na oficiálních stránkách hry a následně na se příspěvěk objevil i na jejich Twitteru.

Oficiální vyjádření zní takto:

„Bylo jasné, že zpracovat skutečné příběhy ve vysoké kvalitě bude vyžadovat více lidí, kapitálu a času, než jsme měli k dispozici. Zdvojnásobení kapacity našeho týmu je jen jednou z mnoha věcí, které děláme, abychom zajistili, že Six Days in Fallujah přinese vojenským střílečkám nový druh taktiky a emocionální hloubky."

Six Days In Fallujah se přesouvá na čtvrtý kvartál příštího roku. Pokud se opět nic nepokazí, tak by se hra mohla kolem října a prosince 2022 objevit na PC a konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama