Konzole Nintendo NX má být přenosná a využít kazetky
Novinka Konzole Nintendo NX má být přenosná a využít kazetky

Konzole Nintendo NX má být přenosná a využít kazetky

Michal Burian

Michal Burian

42

Nebude přímo konkurovat aktuální generaci konzolí PlayStation a Xbox.

Reklama

Další herní platforma od Nintenda s kódovým označením NX bude přenosnou konzolí s ovladači, které půjdou odpojit. Nintendo podle celé řady zdrojů britského Eurogameru má plánovat silné kapesní zařízení, které budete moci doma připojit k televizi. Na cestách zase využijete vlastní displej handheldu.

Operační systém má být vytvořen přímo Nintendem, nepůjde tak o dříve spekulovaný Android. Tomu by trochu nahrával i použitý procesor, tím má být mobilní procesor Nvidia Tegra.

Zajímavé je, že má přístroj využít kazety. Ty s Nintendem spojuje dlouhá historie. Je ale otázkou, jakou kapacitu tyhle kazety budou mít, mluví se o velikosti 32 GB. Přece jen, na Blu-ray, které využívá PlayStation 4 a Xbox One, se dá využít 50 GB.

Jeden ze zdrojů britského Eurogameru navíc prozradil, že NX nemá mít zpětnou kompatibilitu s jinými konzolemi/handheldy Nintenda, což by šlo proti dosavadní filozofii Nintenda. Pokud se tato informace potvrdí, nedivil bych se, kdyby spousta fanoušků byla naštvána. Je totiž dost pravděpodobné, že budou vznikat různé remastery a remaky starších her.

Informace berte prozatím jako spekulace, nezbývá než si počkat na oficiální od Nintenda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama