Konzole Xbox Series S údajně překonává prodeje Series X
Novinka Konzole Xbox Series S údajně překonává prodeje Series X

Konzole Xbox Series S údajně překonává prodeje Series X

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

4
Platformy PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch

A PlayStationu 5 se prodalo skoro dvakrát více než Xboxů.

Reklama

Xbox Series S údajně během prvního roku prodeje konzolí na několika klíčových trzích překonal svého výkonnějšího bratříčka, Xbox Series X. Vyplývá to z nových údajů společnosti Ampere Analytics. Ta uvádí, že digitální konzole od Microsoftu překonává výkonnější řadu Series X částečně kvůli omezením dodávek a nedostatku klíčových součástek. Šéf herního oddělení Microsoftu Phil Spencer přitom již dříve uvedl, že očekává situaci, kdy Xbox Series S v průběhu generace konzolí předčí Xbox Series X.

Konzole Xbox Series S je výrazně levnější než Series X, a to díky nižším specifikacím, které se zaměřují na hraní v rozlišení 1440p namísto nativního 4K. "Dvouúrovňová produktová strategie Microsoftu byla při uvedení generace Series odvážným krokem a méně výkonná Series S se prosadila na pozadí nedostatku komponent a omezení dodávek Xboxu Series X," uvedl ředitel herních výzkumů společnosti Ampere Analytics Piers Harding-Rolls.

Podle společnosti Ampere je úspěch konzole Series S výrazným prvkem, který pomáhá prodejům digitálních her pro Xbox. To je rozdíl oproti PlayStationu, kde má disková verze i nadále náskok oproti té digitální. Dle údajů se ke konci září 2021 prodalo 6,7 milionu konzolí řady Xbox Series a 12,8 milionu konzolí PlayStationu 5. To je tedy skoro dvakrát více, než v případě Xboxu. Nintenda Switch, které je na trhu o 3 roky déle, se potom prodalo 89,7 milionu kusů. Tyto údaje ovšem nezahrnují v říjnu uvedený model Nintendo Switch OLED.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama