Kotick ozřejmil svou úlohu v soudní při o Brütal Legend
Brutal Legend Novinka Kotick ozřejmil svou úlohu v soudní při o Brütal Legend

Kotick ozřejmil svou úlohu v soudní při o Brütal Legend

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

1

Bobby Kotick, CEO společnosti Activision, se nedávno sešel s redaktory serveru Joystiq, aby jim prozradil jak vnímal soudní spor o akční adventuru Brütal Legend.

Reklama

"Neznám šéfa Double Fine, Tima Schafera. Nikdy jsem se s ním nesetkal," nechal se Kotick slyšet hned na začátku rozhovoru. "Nemám žádný podíl na rozhodnutí Vivendi podepsat s ním smlouvu. Vlastně ani pořádně netuším, co jsme s ním dělali. A on se jednoho dne sebral a uzavřel smlouvu s EA, ačkoliv Vivendi dlužil peníze."

Pro ty z vás, kteří se ztrácí připomeňme, že původním vydavatelem Brütal Legend měla být právě společnost Vivendi Games, kterou však odkoupila firma Activision, jež chvíli na to odmítla dál sypat peníze do celé řady titulů, mezi nimiž byl i projekt studia Double Fine.

"Vivendi postoupilo Schaferovi na vývoj 15 až 20 milionů dolarů, zatímco on absolutně nezvládal plnit sliby a dodržovat termíny. Logicky jsme proto řekli, že pokud chce jít se svým projektem někam jinam, ať nám vrátí peníze, které byly do projektu investovány."

Kotick si ještě v závěru rozhovoru pokusil napravit reputaci zmínkou, že netuší, zda-li Brütal Legend opravdu zrušili (ano, Bobe, zrušili, a dali jste docela jasně najevo), nebo jen vyjednávali o lepších podmínkách pro vydání.

Ať se na Kotickovu snahu očistit své jméno dívám jakkoliv, docházím pouze ke dvěma možným závěrům. Buď absolutně netuší, co se v jeho firmě děje, nebo jde jen o laciný pokus udobřit si fanoušky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama