Kreativní šéf Arkane Lyon ostře zkritizoval Microsoft za zavírání studií
Novinka Kreativní šéf Arkane Lyon ostře zkritizoval Microsoft za zavírání studií

Kreativní šéf Arkane Lyon ostře zkritizoval Microsoft za zavírání studií

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

„Podělané bodnutí do břicha“, opřel se do svého zaměstnavatele.

Reklama

Dinga Bakaba, kreativní ředitel Arkane Lyon, ostře zkritizoval Microsoft za zavření nejen sesterského Arkane Austin, ale také týmů Tango Gameworks, Roundhouse Studios a Alpha Dog Games. Svého zaměstnavatele ve vyjádření vůbec nešetřil.

„Je to naprosto příšerné. Dovolte mi lidskost: všem manažerům, kteří tohle čtou, přátelsky připomínám, že videohry jsou zábavní/kulturní průmysl a vaším úkolem jako firem je starat se o své umělce/tvůrce a pomáhat jim vytvářet hodnoty ve vašem zájmu,“ píše.

Dále apeluje: „Nezatahujte nás do své zlaté horečky, nepoužívejte nás jako slaměné panáky pro chybné výpočty a slepé skvrny, nedělejte z našeho pracovního prostředí darwinistickou džungli. Říkáte, že jste na nás hrdí, když uděláme dobrou hru. Dejte nám možnost, abychom byli my hrdí na vás, když přijdou těžké časy. Víme, že to dokážete, už jsme to dříve viděli. Zatím nám před očima znovu zanikají skvělé týmy. Je to podělané bodnutí do břicha.“

A obrací se i na širší publikum: „[Arkane] Lyon je v bezpečí, ale prosím, buďte ohledně celé věci taktní a uvážliví a respektujte hlas zasažených lidí. Nechte jim prostor, aby byli slyšet. Je to jejich příběh, který mohou vyprávět, jejich pocity, které mohou vyjádřit.“

Austinský tým Arkane má na svědomí nepovedený Redfall, ale také hojně oceňovaný reboot Prey z roku 2017. Další zrušený tým Tango Gameworks, který zakládal Šindži Mikami, zase vytvořil sérii The Evil Within, Ghostwire: Tokyo nebo loňský Hi-Fi Rush.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama