Kvalita obrazu je důležitější než rozlišení, říká Thomas Puha z Remedy
i Zdroj: Remedy Entertainment
Alan Wake 2 Novinka Kvalita obrazu je důležitější než rozlišení, říká Thomas Puha z Remedy

Kvalita obrazu je důležitější než rozlišení, říká Thomas Puha z Remedy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

PS5 Pro verze Alana Wakea 2 prý hráče příjemně překvapí.

Reklama

Okolo zjištění Digital Foundry ohledně her ve verzích pro PS5 Pro se na internetu strhla poměrně velká diskuze. Do ní se ale nezapojili jenom hráči, občas se přidali i někteří vývojáři či jiní zaměstnanci herních studií. 

A právě to se stalo v případě loňského survival hororu Alan Wake 2, který podle DF na PS5 Pro poběží v interním rozlišení 864p (Performance režim) a 1260p (Quality režim) s upscalem do 4K. Jde o podobná čísla jako u původní PS5 verze a některým hráčům se to zdálo málo. Na situaci reagoval komunikační ředitel Remedy Thomas Puha.

„Kvalita obrazu je důležitější než rozlišení, ne že bych něco potvrzoval,“ uvádí na fóru ResetEra. „Nějaké informace ohledně PS5 Pro verze Alana Wakea 2 zveřejníme v nadcházejících týdnech, spolu s doprovodným materiálem. Myslím, že ta verze bude příjemným překvapením, ale v dnešní době těžko říct.“

Puha samozřejmě naráží na to, že důležité není ani tak samotné číslo, jako spíš to, co hráči skutečně vidí na obrazovce. A přestože interní rozlišení tedy zůstane podobné, změní se upscalovací technologie, z FSR na PSSR, což by mohlo spoustu problémů, kterými obraz v PS5 verzi trpí, vyřešit. 

Her, které by z nové technologie mohly výrazně těžit, je samozřejmě více. Většinou jde však o 3rd party tituly, které se na prezentaci z minulého týdne příliš neukazovaly.

Na závěr dodám, že Alan Wake 2 v říjnu obdrží fyzickou edici, do té doby by mělo dorazit také druhé příběhové rozšíření s názvem The Lake House.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama