KYN – fotoseriál z chladného severu
Speciály Článek KYN – fotoseriál z chladného severu

KYN – fotoseriál z chladného severu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Dokáží vás okouzlit obrázky z nového vikingského dobrodružství?

Reklama

Za pár týdnů k nám dorazí RPG plné drsných chlapů, dlouhých lodí a hlavně osvěžujícího chladu. My jsme ale měli už možnost do hry nakouknout a vytvořit pro vás menší fotoseriál, který vám snad trošku osvětlí to, jak to vlastně ve světě KYN chodí.

Bram a Alrik útočí

Na začátku dobrodružství se dvěma požíračům krys podaří utéct z jeskyně, která leží blízko vikingského města Vinborgu . Vcelku nevýrazný výkon, ale každé epické dobrodružství musí určitým způsobem započnout.

Co by to bylo za RPG, kdyby v něm chybělo zabití nebezpečného vlka. KYN samozřejmě není výjimkou a podobně jako jiné tituly ve svém žánru, staví do vaší cesty nebohé zvíře, jenž zemře s radostí pro vaši slávu. Naštěstí nezabíjíte jen němé tváře, občas můžete pomoci i živým, kteří ve vašich rukou hledají pomoc a pochopení.

Tento svět neobývají ale jen lidé. Jsou zde i jiné rasy, které budují své vesničky a městečka. V prvotních lokacích se seznámíte s Aeshiri, kteří se hodně podobají orkům. Zpočátku vypadají hodně přátelsky, ale stačí menší impulz v podobě hořící vesnice a už vás nahání s pořádně nabroušeným nožem.

Neutíkáte však jen vy. I nemrtví v KYN mají pud sebezáchovy a rozhodně se nenechají zabít bez pořádného útěku. Když je jich ale víc, strach opadá a bezhlavě se na vás vrhají a sebevražedně bojují a následně se karta obrací. V srdci se vám probudí neklid a vezmete podobně jako vaši nepřátelé do zaječích.

KYN obsahuje řadu rádoby logických hádanek, které se snaží namáhat vaše mozkové závity. Většina z nich je ale spíše na dosti průměrné úrovni. Na následujících obrázcích například vidíte nastavování mostu za pomoci přelévání vody. Když přelejete most, je moc vysoko, když dáte vody naopak málo, je přechod taktéž nemožný. Musíte ho tedy dát do stavu, v kterém bude ideální pro přechod.

Po náročných dobrodružstvích skoro vždy následují chvíle, kdy máte dost času na to, abyste si mohli projít celou vesnici, pokecat s lidmi a hlavně se pokochat krásami místní architektury. Ta má svůj specifický styl. Na jedné z vašich prvních procházek vás dokonce bude doprovázet odvážná bílá kulička. Škoda jen, že se ovečka nedá obětovat na oltáři bohů, když už tu je tak krásný chrám. A nebyli by to správní Vikingové, kdybych v jejich městě nebyl pořádný přístav plný drakarů, které vás dovezou za dalším dobrodružstvím.

KYN vyjde 28. července za 19,99€.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama