Letem herním světem
Diablo 4 Novinka Letem herním světem

Letem herním světem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Co přinesl tento víkend aneb co se nevešlo do vlastní novinky.

Reklama

V páteční večer se vyplnily sny všech fanoušků Blizzardu, jelikož se po roce opět dočkali akce BlizzCon. Na ní došlo k oznámení mnoha titulů, kdy samozřejmě vedlo pokračování pekelné hack´n´slash série Diablo, která se může těšit již svému čtvrtému dílu. Ten by měl být duchovním návratem ke kořenům, kdy se dočkáme starých dobrých herních tříd a méně barvičkové grafiky. Bohužel se ale "návratu ke kořenů" nedočkáme ve všech směrech, jelikož Diablo 4 bude ke svému hraní vždy vyžadovat připojení k internetu na všech platformách.

Tuto informaci zjistil zahraniční web GameSpot, který na BlizzConu vyzpovídal hlavního designéra hry Angela Del Priore. Ten na otázku, zda bude Diablo 4 obsahovat podporu kompletního offline módu řekl následující: ""Hra nebude podporovat offline mód", což pokračovalo slovy - "Ale jak jsem řekl předtím, nic v Diablu 4 nebude vyžadovat spolupráci s ostatními hráči. Můžete hrát solo a dungeony zůstanou privátní, stejně jako questy v kampani."

Inu, snad se nedočkáme strastiplného vydání jako v případě Diabla 3 a jeho nechvalně známé kontroverze, kdy se lidé do hry během launche nemohli ani připojit.

A u Blizzardu ještě chvíli zůstaneme, ačkoliv přejdeme k jeho další populární sérii, kterou není nic jiného než Warcraft. Ten letos slaví 25 let své existence, čemuž se téměř nechce ani věřit. K této příležitosti vydal Blizzard speciální video, oslavující tuto skutečnost.

Zároveň právě probíhá multiplayerová beta pro Warcraft III: Reforged, která je k dispozici pro všechny předobjednatele edice Spoils of War a pro všechny vlastníky Virtual/BlizzCon 2019 vstupenky.

Mezitím společnost Bioware na svém Twitter účtu láká všechny fanoušky série Dragon Age na 4. prosince, kdy proběhne velká komunitní akce, na níž se bude oslavovat deset let existence série a pravděpodobně dojde ke zveřejnění dalších informací ohledně chystaného čtvrtého dílu.

A abychom zůstali u těch twitterových statusů, tak se taktéž objevil jeden od Coryho Barloga, vedoucího vývoje God of War (2018), který odpovídal jednomu z fanoušků hry, jenž by si přál hru na PC. Barlog se vyjádřil se slovy, že by tento titul na osobních počítačích hrozně rád viděl, nicméně on sám s tím nic moc nemůže dělat, jelikož na to nemá dostatečné pravomoce. Posléze vtipně dodal, že jednoduše není Kojima.

Sony se dále týká i další informace o uzavření serverů pro karaoke hru SingStar pro PS4, PS3, PS Vita a PSP. To má za následek především uzavření herního obchodu, z kterého si již nezakoupíte žádnou novou písničku. Nicméně pokud vlastníte fyzický disk, případně jste si některé songy zakoupili již dříve (na PS4), nemusíte smutnit. Můžete se do hraní stále pouštět i se svými kamarády v rámci lokálního hraní.

Každopádně abychom se odprostili od negativních zpráv, tak mám pro vás i jednu velmi pozitivní, jelikož své nominace na ceny BAFTA (tentokrát ty skotské) se dočkala další videohra. Této poctě se může těšit titul Observation. Voyeuristický thriller z versmírné stanice, který si v naší recenzi od Michala Jonáše vysloužil hodnocení 7/10 se slovy: "Velmi zajímavý a atmosférický kosmický sci-fi thriller, který přetéká napětím, byť jeho forma interaktivního filmu nemusí sedět všem." Gratulujeme.

No a tento článek zakončíme třemi ukázkami na méně známé hry, které si ale jistě zaslouží vaši pozornost. První z nich jistě potěší všechny milovníky mangy a anime (vím, že jich tu není mnoho), jelikož rubačka New Guilty Gear představuje své další postavy v nové ukázce, která má pořád naprosto parádní hudbu. Ovšem nerozplývejme se tu nad říznými kytarovými riffy a raději si pojďme představit ony bojovníky. První z nich je Chipp Zanuff, jenž se umí naklonovat, což mu velmi pomůže v jednotlivých zápasech. Druhým se posléze stává robo bijec Potemkin, který svým zjevem zabírá téměř celou herní obrazovku.

Své páteční vydání posléze slaví dvě menší (minimálně v rámci povědomí) hry. Prvních z nich je nenápadná rogue-lite záležitost Legioncraft, v níž se v roli jednoho z více než dvanácti hrdinů vrhnete do mapování a studování země Lohsan, ve které se pohybují všemožné příšery a nástrahy. Legioncraft oplývá příjemnou stylizací a myslím si, že rozhodně stojí za vyzkoušení.

Titul je k dispozici na Steamu.

Posledním kouskem se stává hra Citadel: Forged with Fire. Masivní online RPG s velkým důrazem na kouzlení, v němž si například můžete ochočit svého vlastního draka. Hra je dostupná na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama