Letos žádný PlayStation Experience
Novinka Letos žádný PlayStation Experience

Letos žádný PlayStation Experience

Michal Burian

Michal Burian

11
Platformy PlayStation PlayStation 4

Sony nemá dostatek připravovaných her, které by ukázala.

Reklama

V prosinci nebudeme svědky páté oslavy PlayStationu. Společnost Sony nemá v plánu v letošním roce uspořádat již tradiční PlayStation Experience, který v uplynulých čtyřech letech nabídl fanouškům v USA možnost zahrát si připravované hry a podívat se na novinky. Zároveň byla živě vysílána tisková konference do celého světa. Prostřednictvím ní Sony představovala hry, které vyjdou v následujících letech.

Proč Sony vynechá letošní PSX? Důvod je jednoduchý. Shawn Layden, boss Sony Interactive Entertainment a Worldwide Studios, tvrdí, že nemají dostatek nových her, které by mohli předvést. Přitom Sony má ve vývoji hned několik zajímavých a lákavých PlayStation exkluzivit. V první řadě The Last of Us Part II od Naughty Dog, Death Stranding od Kojima Productions, Ghost of Tsushima od tvůrců inFamous, Days Gone a Dreams. To se mi nezdá jako něco, co by nemohlo pokrýt celou konferenci. Nejblíže k vydání je Days Gone (potvrzeno na únor 2019) a Dreams. Zbytek nemá stanovené datum vydání.

Na internetu se spekuluje, zda za tím vším není blížící se příchod nové generace konzolí. Je možné, že většina připravovaných novinek bude posledními exkluzivitami pro PS4 a zároveň budou poté v lepší podobě hratelné na PS5.

Čeká Sony na to, co udělá konkurence? Horlivě se mluví o představení nového Xboxu koncem letošního roku. Plnohodnotné odhalení má následovat v roce 2019.

Níže záznam z loňského PSX:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama