Magic: Legends spouští v březnu otevřenou betu
Magic: The Gathering Novinka Magic: Legends spouští v březnu otevřenou betu

Magic: Legends spouští v březnu otevřenou betu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Zároveň se podívejte na tvoření balíčku karetních kouzel.

Reklama

Všichni Planeswalkeři by teď měli zbystřit. Společnost Perfect World Entertainment a vývojáři z Crytpic Studios plánují na 23. března spuštění otevřeného beta testu PC verze akčního MMO RPG Magic: Legends.

Za vývojem Magic: Legends stojí tvůrci hry Neverwinter, ale tentokrát se podíváme do univerza, inspirovaného karetní sběratelskou hrou Magic: The Gathering. Příběh této karetky bychom asi do jedné hry nedostali, takže se v Magic: Legends postavíte starověké síle, které představuje hrozbu celému multiversu.

Hráči se stanou Planeswalkerem a budou používat kouzla, pro jejichž seslání budou potřebovat manu a strategicky vyvážený balíček karet. S tím se vydají do boje a zlikvidují chaos, vládnoucí na bojišti. Při prozkoumávání rozsáhlých světů hry Magic: The Gathering, se hráči postaví po boku ikonických postav a legendárních tvorů, které můžete znát z původní karetní hry.

Na IGN nedávno vyšlo preview hry Magic: Legends, ve kterém byly uveřejněny nové informace. Hlavně tedy prý není označení "MMO" úplně přesně a spíše se jedná o "trvale online akční RPG". Pokud jste někdy hráli Diablo, Torchlight, Path of Exile nebo jakoukoli jinou hru tohoto žánru, tedy rychlé akční RPG, budete mít prakticky představu o čem Magic: Legends vlastně je. Než se vydáte do světa plnit nebezpečné úkoly, budete čas ve hře trávit přípravou a pokud nebudete zrovna plnit nějakou speciální příběhovou misi, můžete ve světě i ve městech narazit na další. Nejde ale o "masivní" výskyt dalších hráčů online, ale spíše jde o koncept, velmi podobný Destiny. Hra tedy spojuje jednotlivé hráče za určitým obsahem.

Osobně mne asi nejvíc "trápilo" zapojení skutečných karet z Magicu, ale vypadá to, že to bude fungovat velmi obdobně jako v karetní hře. Deckbuilding tak bude obrovskou součástí Legends a hraní bude dost závislé na náhodě. Než se vydáte plnit úkoly, budete si muset přizpůsobit balíček karet, kterých bude ze začátku 12 a v boji pak dostanete do ruky 4 náhodně vylosované. Vtipné na tom je, že pokud dostanete nějakou kartu několikrát za sebou, neznamená to, že bude přiřazena na stejné tlačítko. Tlačítka pro použití karet jsou pokaždé přiřazena úplně náhodně a tak musíte věnovat pozornost nejen tomu co máte "v ruce", ale také ke kterému tlačítku máte zrovna danou kartu přiřazenou.

Co se týče many, bude u Magic: Legends její management trochu jiný, než v Magic: The Gathering, kde si svůj mana pool budujete pomalu během zápasu. V Magic: Legends máte hned na začátku mana pool optimálně velký a je rozdělen na barvy v základním poměru barev ve vašem balíčku. Pokud tedy budete mít 50% kouzel červených a 50% bílých, bude i vaše manová banka rozdělena napůl na červenou a bílou manu. Když se ale do boje vydáte se 7 černými kartami a 3 modrými, odrazí se to i na použitelné maně. Dva hráči, kteří tak budou hrát se stejnou třídou postavy, mohou vytvořit úplně jiný charakter.

Magic: Legends půjde hrát zcela zdarma. Při prvním spuštění si můžete vybrat jednu třídu (buď Geomancer nebo Mind Mage), poté si můžete prostřednictvím herní měny, kterou pomalu získáváte hraním, nebo za reálné peníze odemknout další třídy postav. Stejně můžete nakoupit další typy položek, které vám zjednoduší hraní nebo nakoupit balíčky náhodných karet, stejně jako při kupování boosterů, ale nebudete moci přímo koupit konkrétní kouzlo nebo přímo upgradovat jedno konkrétní kouzlo, které již máte ve svém balíčku.

Na první pohled to nevypadá jako koncept pay-to-win, ale zajímalo by mne, jak moc bude muset člověk investovat, aby byl schopný sehnat zajímavé věci nebo jestli nebudou některé položky přístupné pouze za peníze.

Vydání plné verze hry Magic: Legends je naplánováno pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC na letošní rok.

Zdroj: Perfect World Entertainment a IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama