Mark Cerny o PS4 Pro, PS VR a Elite verzi DualShocku 4
Novinka Mark Cerny o PS4 Pro, PS VR a Elite verzi DualShocku 4

Mark Cerny o PS4 Pro, PS VR a Elite verzi DualShocku 4

Michal Burian

Michal Burian

73

Spousta informací od hlavního systémového architekta konzolí PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro.

Reklama

Hlavní systémový architekt Mark Cerny se v rozhovoru pro The Verge rozpovídal o konzoli PlayStation 4 Pro, brýlích PlayStation VR a také o možné nové verzi ovladače DualShocku 4.

Začneme údajnou Elite verzí DualShocku 4. Společnost Sony nemá v plánu s vylepšenou konzolí PS4 Pro uvést na trh modernější gamepad pro hardcore hráče. Mark Cerny si myslí, že Sony musí být v tomto směru velmi opatrná. Chtějí, aby všichni majitelé PS4 měli stejné podmínky.

Přitom se o hardcore DualShocku 4 dlouho mluvilo, na internetu byly dokonce nákresy z dokumentu, který měl údajně uniknout.

To je v přímém kontrastu s Nintendem a Microsoftem, kteří své Elite varianty ovladačů mají. Například Microsoft prodává Xbox One Elite, jde o high-end verzi standardního gamepadu.

Mark Cerny v rozhovoru zopakoval dřívější tvrzení Sony. Japonská firma si nepřeje, aby vývojáři pracovali na exkluzivitách pro PS4 Pro. Sony nechce rozdělit komunitu, hry pro PS4 Pro musejí běžet i na standardní PS4.

Pokud jste čekali, že PS4 Pro přinese lepší zážitky v PlayStation VR, tak to není úplně pravda. Podle slov Cerneho neexistuje žádná přímá souvislost mezi PSVR a PS4 Pro. Uvedení silnější konzole neznamená okamžité výhody ve virtuální realitě. Každopádně tvůrci her budou moci zvýšit frekvenci snímků za sekundu.

V dohledné době nebude ani PS4 Pro s pevným diskem o velikosti 2 TB. Konzole bude dodávaná akorát s 1 TB diskem. Hráči, kteří budou chtít větší harddisk, si ho budou moci vyměnit za větší nebo rychlejší SSD.

A proč Sony do PS4 Pro nezahrnula Blu-ray přehrávač podporující 4K? Sony vidí budoucnost ve streamingu.

Konzole PlayStation 4 Pro bude k dostání od 10. listopadu za 10 790 Kč nebo 399,99€.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama